ΑρχικήHow ToΠώς θα αποφύγετε την καταγραφή από κάμερες σε δημόσιους χώρους

Πώς θα αποφύγετε την καταγραφή από κάμερες σε δημόσιους χώρους

Κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι, οι κινήσεις σας είναι πιθανό να παρακολουθούνται κάθε φορά που βρίσκεστε στην εμβέλεια μίας κάμερας. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποφευχθεί αυτό.

κάμερες

Δείτε επίσης: Οι κάμερες Amazon Ring θα ανιχνεύουν τους ανθρώπους από τη μυρωδιά τους;

Χάρη σε έναν κλάδο της επιστήμης των υπολογιστών που ονομάζεται “machine vision“, είναι δυνατό να δημιουργηθούν αλγόριθμοι λογισμικού που ταιριάζουν γρήγορα ένα πρόσωπο σε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο με ένα σε ένα αρχείο. Δεδομένου ότι οι σύγχρονες κάμερες είναι τόσο καλές και οι υπολογιστές είναι απίστευτα γρήγοροι, αυτό μπορεί να γίνει σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και σε μεγάλα πλήθη.

Οι περισσότεροι υφιστάμενοι νόμοι περί απορρήτου σε όλο τον κόσμο, λένε ότι μπορείτε να καταγραφείτε από κάμερες όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο. Αν δεν συνέβαινε αυτό, οι παπαράτσι δεν θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους. Δυστυχώς, αυτοί οι νόμοι δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι η μαζική παρακολούθηση ανθρώπων θα μπορούσε να γίνει απλά στρέφοντας μια κάμερα προς το μέρος τους.

Ο απλούστερος τρόπος για να αποφύγετε τη σάρωση του προσώπου σας δημόσια είναι να φοράτε μάσκα. Ειδικά τη δεδομένη στιγμή εν μέσω πανδημίας, είναι το ευκολότερο.

Δείτε ακόμα: Το Moobot botnet εξαπλώνεται μέσω ευπάθειας στις κάμερες Hikvision

καταγραφή

Φορέστε καπέλο, γυαλιά και μέικ-απ. Ένα καπέλο με φαρδύ γείσο κάνει πιο δύσκολο για τις κάμερες που είναι τοποθετημένες σε δημόσιους χώρους να καταγράψουν το πρόσωπό σας. Τα γυαλιά ηλίου, ειδικά όταν φοριούνται σε συνδυασμό με μία μάσκα προσώπου, είναι μια άλλη αποτελεσματική μέθοδος για να αποτρέψετε τη σάρωση του προσώπου σας.

Υπάρχει επίσης ένα νέο στυλ μακιγιάζ που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μπερδεύει τα συστήματα μηχανικής όρασης που προσπαθούν να αναγνωρίσουν το πρόσωπό σας.

Μια άλλη έξυπνη τεχνική, είναι να φοράτε ρούχα με εμπριμέ πρόσωπα. Αν και αυτό δεν εμποδίζει τη σάρωση του προσώπου σας, μπορεί να κάνει το σύστημα να σαρώσει το λάθος πρόσωπο.

Ενώ οι περισσότεροι από τους τρόπους για να αντιμετωπίσετε την αναγνώριση προσώπου από κάμερες σε δημόσιο χώρο εξακολουθούν να λειτουργούν, η τεχνολογία προχωρά γρήγορα. Καθώς οι αλγόριθμοι γίνονται πιο έξυπνοι, πολλοί από αυτούς τους μετριασμούς δεν θα είναι πλέον αποτελεσματικοί.

Δείτε επίσης: Facial Recognition: Όσα πρέπει να ξέρετε για την αναγνώριση προσώπου!

Ήδη, μπορεί να μην είναι καν απαραίτητο το πρόσωπο κάποιου για να αναγνωριστεί. Για παράδειγμα, η τεχνολογία αναγνώρισης βάδισης μπορεί να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο κάποιος κινείται και περπατά και να τον αντιστοιχίσει σε ένα αρχείο.

Η μελλοντική πρόοδος των δημόσιων βιομετρικών στοιχείων όπως αυτά σημαίνει ότι είναι πιθανώς πιο αποτελεσματικό να απαγορεύεται η χρήση τέτοιων τεχνολογιών για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, αντί να προσπαθεί κανείς να αντιμετωπίσει άμεσα την τεχνολογία αυτή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS