ΑρχικήinetFBI προς ιδιωτικούς φορείς: Απεγκαταστήστε το Kaspersky

FBI προς ιδιωτικούς φορείς: Απεγκαταστήστε το Kaspersky

Η διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω του FBI και της Ρώσικης εταιρείας ασφαλείας Kaspersky καλά κρατεί. Οι αμερικανικές αρχές απαγόρευσαν το antivirus της εταιρείας στις υπηρεσίες τους, ενώ το FBI μόλις προώθησε στον ιδιωτικό τομέα ένα αίτημα να αφαιρέσει τα προϊόντα ασφαλείας της Ρώσικης εταιρείας από τα συστήματά τους.

Το FBI ζητάει από τις εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν το λογισμικό της Kaspersky, καθώς θεωρεί ότι η Ρώσικη εταιρεία αντιπροσωπεύει μια “απειλή για την εθνική ασφάλεια”, σύμφωνα με μια δημοσίευση της CyberScoop.FBI Kaspersky

Το FBI άρχισε να ασκεί πιέσεις στις αμερικανικές επιχειρήσεις να απεγκαταστήσουν τα προϊόντα ασφαλείας της Kaspersky από τα συστήματά τους νωρίτερα αυτό το έτος, και η πηγή που το αποκάλυψε ζήτησε να μην κατονομαστεί για προφανείς λόγους. Οι επιχειρήσεις δε που ανήκουν στον ενεργειακό τομέα και εκείνες που χρησιμοποιούν συστήματα βιομηχανικού ελέγχου (ICS) όπως και συστήματα ελέγχου εποπτείας και εξαγοράς δεδομένων (SCADA) βρίσκονται στην κορυφή του λίστας επικινδυνότητας.

Οι εταιρείες στον ενεργειακό τομέα δέχονται ιδιαίτερη πίεση από το FBI, καθώς οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν για τις πρόσφατες επιθέσεις που κατέστρεψαν το ηλεκτρικό δίκτυο στην Ουκρανία και συνδέθηκαν με ρωσικές ομάδες hackers.

Ο λόγος για τον οποίο το FBI πιέζει να απαλλαγεί από το λογισμικό της Kaspersky είναι η υποτιθέμενη σχέση που έχει η εταιρεία ασφαλείας με τη Ρωσία.

Η αμερικάνικη υπηρεσία ισχυρίζεται ότι πολλοί από τους σημερινούς υπαλλήλους της εταιρείας ασφάλειας είναι πρώην Ρώσοι πράκτορες πληροφοριών και ότι οι Ρωσικοί νόμοι θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να ελέγξει μια τοπική επιχείρηση και να την χρησιμοποιήσει για να κατασκοπεύσει άλλα έθνη.

Η Kaspersky έχει απαντήσει ήδη σε όλους αυτούς τους ισχυρισμούς, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν δεσμοί όχι μόνο με τη Ρωσία αλλά και με καμία άλλη κυβέρνηση. Η Ρώσικη εταιρεία έχει προσφερθεί ακόμα και να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ και παραδώσει τον πηγαίο κώδικα του λογισμικού της για περαιτέρω ελέγχους.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS