ΑρχικήinetΓιατί ο Λευκός Οίκος στοχοποιεί τις Apple και Google;

Γιατί ο Λευκός Οίκος στοχοποιεί τις Apple και Google;

Ο Λευκός Οίκος στοχοποιεί την Apple και την Google για τη λειτουργία των app store τους λέγοντας ότι καταπνίγουν τον ανταγωνισμό.

apple google

Η Εθνική Διοίκηση Τηλεπικοινωνιών και Πληροφοριών θέλει η Apple και η Google να αναγκαστούν να έχουν καταστήματα εφαρμογών τρίτων, λέγοντας ότι ως έχει, το μοντέλο διογκώνει τις τιμές και μειώνει την καινοτομία.

Δείτε επίσης: Apple: Το μυστικό πίσω από το λογότυπό της αποκαλύπτεται

Η απόφαση της Apple να αυξήσει τις τιμές του App Store στο εξωτερικό έχει δεχθεί επικρίσεις από το National Telecommunications and Information Administration (NTIA), η οποία υποστηρίζει ότι το επιχειρηματικό μοντέλο του τεχνολογικού κολοσσού “είναι επιζήμιο για τους καταναλωτές και τους προγραμματιστές”.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα, η NTIA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, ενώ τα καταστήματα εφαρμογών για κινητά έχουν δημιουργήσει ποικίλα πλεονεκτήματα τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους πελάτες, απέχουν πολύ από το να είναι ιδανικά από άποψη ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την έκθεση της NTIA, η Apple και η Google έχουν κατασκευάσει “περιττά εμπόδια και κόστη” για τους προγραμματιστές εφαρμογών, τόσο σε επίπεδο τελών για την πρόσβαση όσο και σε επίπεδο λειτουργικών περιορισμών που δίνουν σε ορισμένες εφαρμογές το προβάδισμα έναντι άλλων.

Η εκτελεστική εξουσία έχει εκφράσει την ανησυχία της, αναφέροντας ότι σε ορισμένους τομείς, όπως οι πληρωμές εφαρμογών, δεν υπάρχει σαφές όφελος για κανέναν εκτός από την Apple και τη Google.

Δείτε επίσης: Apple: Γνωρίστε την επόμενη γενιά λειτουργιών για iPhone και iPad

λευκός οίκος

Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχώς διευρυνόμενη σημασία αυτού του οικοσυστήματος για την οικονομία μας και τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, το Κογκρέσο θα πρέπει να λάβει μέτρα για την προώθηση του ανταγωνισμού, προκειμένου να ανοίξει το σύστημα.

Η Google επιτρέπει την παράλληλη φόρτωση εφαρμογών από διάφορες τοποθεσίες, ωστόσο η Apple έχει εκφράσει την αποδοκιμασία της γι’ αυτό και το επιτρέπει μόνο με περιορισμένο τρόπο μέσω του Xcode.

Δείτε επίσης: Google Fi: Χάκερ είχαν πρόσβαση στις πληροφορίες των πελατών

Αν και η Apple έχει εκφράσει τη θέση της, η NTIA αναγνωρίζει ότι υπάρχουν και άλλοι που διαφωνούν.

Η νέα έκθεση έρχεται μετά το άρθρο του Προέδρου Μπάιντεν στη Wall Street Journal, που ζήτησε περισσότερες δικομματικές προσπάθειες κατά των εταιρειών Big Tech και της χρήσης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη συνέχεια σχετικά με την κριτική που ασκείται στις Apple και Google, ένα πράγμα είναι βέβαιο – το ζήτημα αυτό αναδεικνύει πόσο ισχυροί τεχνολογικοί γίγαντες έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς και πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για τις μικρές επιχειρήσεις να τους ανταγωνιστούν στη σημερινή αγορά. Ας ελπίσουμε ότι μπορούν να ληφθούν μέτρα που θα βοηθήσουν στην εξίσωση των όρων ανταγωνισμού μεταξύ μεγάλων εταιρειών και μικρών επιχειρήσεων, χωρίς να διακυβεύονται οι επιλογές των καταναλωτών ή να καταπνίγεται η καινοτομία με οποιονδήποτε τρόπο. Μόνο ο χρόνος θα δείξει!

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS