ΑρχικήinetApple: microLED οθόνες σε Apple Watch, iPhone, iPad και Mac;

Apple: microLED οθόνες σε Apple Watch, iPhone, iPad και Mac;

Apple Watch Mac microLED

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά του Bloomberg, η Apple πρόκειται να ξεκινήσει το φιλόδοξο σχέδιό της να αντικαταστήσει τις τρέχουσες οθόνες OLED με τη δική της τεχνολογία microLED στα τέλη του 2024, για τα Apple Watches υψηλότερης κατηγορίας. Αυτή η επαναστατική κίνηση σηματοδοτεί την επέλαση του τεχνολογικού γίγαντα στην κατασκευή και χρήση της τελευταίας τεχνολογίας οθόνης του σε κινητές συσκευές ήδη από το επόμενο έτος. Τώρα λέγεται ότι μόλις το Apple Watch Ultra λάβει την ενημέρωση microLED, η Apple θα είναι σε θέση να επεκτείνει αυτή την επαναστατική τεχνολογία σε ολόκληρη τη σειρά προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, iPad και Mac.

Η Apple εργάζεται επιμελώς πάνω στην τεχνολογία οθόνης microLED εδώ και πολλά χρόνια και αναμένεται να την παρουσιάσει με την ενημέρωση Apple Watch Ultra στα τέλη του 2024. Μετά από αυτό, θα μπορούσε δυνητικά να εφαρμόσει την ίδια τεχνολογία σε ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων της.

Δείτε επίσης: Αναφορά: Η Apple θα φέρει Mac με οθόνη αφής το 2025

Αφού αφιέρωσε έξι ολόκληρα χρόνια στη δημιουργία των δικών της custom οθονών microLED, με την κωδική ονομασία T159, η Apple πλησιάζει επιτέλους στην εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας σε ένα προϊόν – ή τουλάχιστον έτσι αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο “Power On” του Mark Gurman για το Bloomberg. Η οθόνη προορίζεται να προσφέρει βελτιωμένη φωτεινότητα, color reproduction και γωνίες θέασης, κάνοντας τις εικόνες να φαίνονται περισσότερο σαν να είναι “ζωγραφισμένες” πάνω από το γυαλί της οθόνης. Επίσης, η εταιρεία επιδιώκει να αντικαταστήσει εξαρτήματα που παρέχονται αυτήν τη στιγμή από εταιρείες όπως η Samsung και η LG.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η στροφή της Apple στις δικές της οθόνες θα μπορούσε να είναι μεγάλο πλήγμα για τους προμηθευτές της. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει εδώ και καιρό επικεντρωθεί στη μείωση της εξάρτησής του από τρίτες εταιρείες αναπτύσσοντας τα δικά του εξαρτήματα.

iPhone microLED

Όσον αφορά στις νέες οθόνες, σύμφωνα με μια έκθεση supply chain, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, η νέα τεχνολογία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στο Apple Watch το 2025, ωστόσο σύμφωνα με τον Gurman, το update του 2024 του Apple Watch Ultra θα είναι ο πρώτος αποδέκτης της.

Δείτε επίσης: Apple: Διαθέσιμη η δημόσια beta 2 για iOS 16.3 και iPadOS 16.3

Μετά από αυτή την αναβάθμιση στο έξυπνο ρολόι της το 2024, ο Gurman προβλέπει ότι η Apple θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία microLED στη σειρά iPhone και στη συνέχεια θα επεκταθεί ενδεχομένως στις συσκευές iPad και Mac. Τελικά, αυτή η ισχυρή αναβάθμιση θα μπορούσε να γίνει διαθέσιμη σε όλες τις κύριες σειρές προϊόντων της Apple.

Ωστόσο, ειδικοί υπολογίζουν ότι το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να είναι πιο μακροπρόθεσμο από ό,τι μπορεί να πιστεύει ο κόσμος, καθώς χρειάζονται αρκετά χρόνια για να φτάσει αυτή η τεχνολογία σε υπολογιστές Mac, εν μέρει λόγω της πολυπλοκότητάς της.

Δείτε επίσης: Apple: Μείωση στις αποδοχές του Tim Cook κατά 40%

Από την άλλη, οι οθόνες MicroLED γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς λόγω της ανώτερης φωτεινότητας, της ακρίβειας χρώματος και της ενεργειακής τους απόδοσης. Είναι επίσης απίστευτα ανθεκτικές και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις παραδοσιακές LCD ή OLED. Αν λάβουμε υπόψη αυτά τα πλεονεκτήματα, η αναφορά του Gurman μπορεί να ισχύει αφού ακούγεται λογικό η Apple να θέλει να φέρει οθόνες MicroLED τόσο στο Apple Watch, όσο και στα iPhone, iPad και Mac.

Πηγή: appleinsider.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS