ΑρχικήinetMeta: Κατηγορείται ότι συνέβαλε στην αιματοχυσία στον πόλεμο του Tigray

Meta: Κατηγορείται ότι συνέβαλε στην αιματοχυσία στον πόλεμο του Tigray

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας ασκήθηκε αγωγή κατά της Meta, της μητρικής εταιρείας του Facebook, επειδή υποτίθεται ότι προκάλεσε αναταραχή και μίσος στην ανατολική και νότια Αφρική.

meta

Δείτε επίσης: Η Meta απειλεί να κατεβάσει τις ειδήσεις από το Facebook

Η Meta κατηγορήθηκε ότι συνέβαλε στην αιματοχυσία που παρατηρήθηκε στον πόλεμο του Tigray στην Αιθιοπία, επειδή δεν έλαβε επαρκή μέτρα ασφαλείας στην πλατφόρμα της. Σε ένα καταστροφικό κατηγορητήριο, πιστεύεται ότι περίπου 500.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης.

Η κενυατική οργάνωση για τα δικαιώματα, το Ινστιτούτο Katiba και οι Αιθίοπες ερευνητές Fisseha Tekle και Abrham Meareg (ο πατέρας του οποίου, ο καθηγητής Meareg Amare, δολοφονήθηκε κατά τη σύγκρουση στο Tigray) ισχυρίζονται ότι η Meta επέτρεψε σε περιεχόμενο μίσους να γίνει viral στην πλατφόρμα της. Επιπλέον, δήλωσαν ότι το ανεπαρκές προσωπικό – το οποίο επιπλέον δεν κατανοεί τις τοπικές γλώσσες – συμβάλλει στα χαλαρά πρότυπα moderate.

Οι αναφέροντες ζητούν από το Facebook να λάβει αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει και να μειώσει τη σφοδρή εχθρότητα, να επιταχύνει τη στελέχωση του κόμβου συγκράτησης περιεχομένου στην Κένυα και να δημιουργήσει ταμείο αποκατάστασης ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης: Meta: Πρόστιμο για παλιά διαρροή δεδομένων χρηστών Facebook

Δείτε επίσης: Meta: Ο αμερικανικός στρατός διεξάγει προπαγάνδα

Επίσης, η Meta και η Sama, ο κύριος υπεργολάβος της για τη διαχείριση του περιεχομένου στην Αφρική, μηνύθηκαν στην Κένυα για παράνομες εργασιακές πρακτικές, όπως η καταναγκαστική εργασία και η εμπορία ανθρώπων, μαζί με άλλες παραβιάσεις. Επίσης, αμφισβητείται και η ανεπαρκής υποστήριξη της ψυχικής υγείας.

Η whistleblower Frances Haugen επέκρινε έντονα το Facebook για την προφανή προώθηση και ενθάρρυνση της εθνοτικής βίας στην Αιθιοπία, ένας ισχυρισμός που υποστηρίζεται από την έρευνα της Global Witness. Η έρευνα αυτή αποκάλυψε επίσης ότι το Facebook αποτυγχάνει να ανιχνεύσει τη ρητορική μίσους που διαδίδεται στην πλατφόρμα του, όταν αυτή επικοινωνείται μέσω της κυρίαρχης γλώσσας της χώρας.

Η Global witness τοποθέτησε την Αιθιοπία στην πρώτη θέση του καταλόγου της ως μία από τις πιο σημαντικές χώρες για παρεμβάσεις που θα εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων λόγω πιθανών συγκρούσεων.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS