ΑρχικήinetMeta: Ο αμερικανικός στρατός διεξάγει προπαγάνδα

Meta: Ο αμερικανικός στρατός διεξάγει προπαγάνδα

Η Meta διέγραψε πρόσφατα αρκετούς λογαριασμούς που συνδέονται με τον αμερικανικό στρατό στο Facebook και το Instagram, αφού διαπίστωσε ότι χρησιμοποιούνταν ως μέρος ενός μυστικού σχεδίου για προπαγάνδα εναντίον της Μέσης Ανατολής και τη Ρωσίας.

Δείτε επίσης: Meta: Απέλυσε υπαλλήλους για hijack λογαριασμών Facebook και Instagram;
Meta

Η Meta, μια εταιρεία παρακολούθησης κοινωνικών μέσων, αφαίρεσε 39 λογαριασμούς στο Facebook, 26 λογαριασμούς στο Instagram, 16 σελίδες στο Facebook και δύο ομάδες στο Facebook για παραβίαση της πολιτικής της περί “συντονισμένης μη αυθεντικής συμπεριφοράς”.

Η πιο επιτυχημένη από αυτές τις σελίδες στο Facebook είχε 22.000 οπαδούς- η πιο εκτεταμένη ομάδα αριθμούσε 400 μέλη, ενώ ένας από τους απαγορευμένους λογαριασμούς στο Instagram είχε 12.000 οπαδούς.

Το δίκτυο, το οποίο συνδέεται με άτομα του αμερικανικού στρατού, λειτουργούσε σε πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες και επικέντρωσε τις προσπάθειές του στο Αφγανιστάν, την Αλγερία, το Ιράν, το Ιράκ, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, τη Ρωσία, τη Σομαλία, τη Συρία, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και την Υεμένη”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αφού ανεξάρτητοι ερευνητές της Graphika και του Παρατηρητηρίου Διαδικτύου του Στάνφορντ δημοσίευσαν τον Αύγουστο του 2022 μια πενταετή επισκόπηση των φιλοδυτικών μυστικών επιχειρήσεων επιρροής, η Meta ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα που οδήγησε στον εντοπισμό αυτών των μη αυθεντικών λογαριασμών.

Το δίκτυο παραπληροφόρησης λειτουργούσε σε ομάδες που προωθούσαν συγκεκριμένα θέματα που αντιστοιχούσαν στο ενδιαφέρον του κοινού από τις συγκεκριμένες χώρες.

Δείτε ακόμα: Η Meta τερματίζει την παραγωγή του Portal και των smartwatches

αμερικανικός στρατός

Οι χρήστες δημιούργησαν ψεύτικα προφίλ ντόπιων σε διάφορες χώρες, χρησιμοποιώντας εικόνες που παρήχθησαν από εργαλεία GAN για να αποφύγουν τον εντοπισμό μέσω της αντίστροφης αναζήτησης εικόνων.

Ορισμένες από τις Σελίδες που απαγορεύτηκαν είχαν τα δικά τους λογότυπα και ξεχωριστό οπτικό στυλ, το οποίο ταίριαζε με τους λογαριασμούς με τους οποίους συνδέονταν στο YouTube, το Twitter, το Vkontakte και άλλους ιστότοπους.

Το στοιχείο που έδειχνε ότι επρόκειτο για ψεύτικους λογαριασμούς ήταν ότι έκαναν αναρτήσεις κατά τις εργάσιμες ώρες των ΗΠΑ αντί για τις ζώνες ώρας των χωρών στις οποίες υποτίθεται ότι είχαν την έδρα τους.

Οι υπεύθυνοι αυτών των διαδικτυακών σεμιναρίων έκαναν αναρτήσεις στα αραβικά, τα φαρσί και τα ρωσικά για να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για τον αμερικανικό στρατό και να τονίσουν τις ανησυχίες για την τρομοκρατία σε περιοχές ιδιαίτερης σημασίας.

Οι ψεύτικοι λογαριασμοί ξόδεψαν 2.500 δολάρια σε διαφημίσεις στο Facebook για να διασφαλίσουν ότι περισσότεροι άνθρωποι θα έβλεπαν την παραπληροφόρησή τους.

Δείτε επίσης: Η Meta επιβεβαιώνει ότι θα κάνει 11.000 απολύσεις

Οι εκστρατείες συχνά στρέφονταν κατά της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν, μιλώντας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον έλεγχο του λαού των Ουιγούρων από την Κίνα, τον τρόπο με τον οποίο και οι δύο χώρες υποστηρίζουν το καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και την επιρροή του Ιράν στη Μέση Ανατολή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS