ΑρχικήsecurityΕξαρθρώθηκε πειρατικό δίκτυο TV streaming: Βρέθηκαν μεταπωλητές σε Ελλάδα και Κύπρο

Εξαρθρώθηκε πειρατικό δίκτυο TV streaming: Βρέθηκαν μεταπωλητές σε Ελλάδα και Κύπρο

Η ισπανική αστυνομία εξάρθρωσε ένα δίκτυο ιστότοπων TV streaming που έδειχνε παράνομα περιεχόμενο από 2.600 τηλεοπτικά κανάλια και 23.000 ταινίες και σειρές σε περίπου 500.000 χρήστες.

Δείτε επίσης: Η ομάδα Billbug στοχεύει κυβερνητικές υπηρεσίες σε χώρες της Ασίας

TV streaming πειρατικό δίκτυο

Σε μια προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ της ισπανικής αστυνομίας και της EUROPOL, συνελήφθησαν τέσσερις επιχειρηματίες στη Μάλαγα.

Στην Ισπανία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακαλύφθηκαν 95 μεταπωλητές.

Το πειρατικό τηλεοπτικό δίκτυο διαφήμιζε και προωθούσε διάφορες συνδρομητικές υπηρεσίες streaming που παρείχαν απεριόριστη πρόσβαση σε κανάλια από διάφορες πλατφόρμες.

Δείτε επίσης: Lazarus hackers: Στοχεύουν Ευρώπη και ΗΠΑ με DTrack backdoor

Τα live streams από αυτές τις πλατφόρμες αποκωδικοποιήθηκαν με τη χρήση λογαριασμών και κωδικών πρόσβασης που είχαν κλαπεί ή καταχρηστικά χρησιμοποιηθεί και στη συνέχεια μεταδόθηκαν εκ νέου στους πελάτες αναπαραγωγής βίντεο των συνδρομητών.

Οι μεταπωλητές αγόραζαν τα συνδρομητικά πακέτα από τους φορείς των οργανισμών και τα μεταπωλούσαν σε χιλιάδες ανθρώπους στις τοπικές τους χώρες, αποκομίζοντας κέρδος από τη διαφορά στην τιμή.

Κατά την έρευνα, οι αρχές επιβολής του νόμου βρήκαν 10 administration panels συνδεδεμένα σε 32 streaming servers στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ολλανδία.

Αποσυνδέοντας αυτά τα administration panels, η αστυνομία κατάφερε να θέσει εκτός λειτουργίας την πειρατική πλατφόρμα και να κατασχέσει διάφορα μηχανήματα, μετρητά και οχήματα συνολικής αξίας 180.000 ευρώ.

Οι Ισπανοί αξιωματούχοι θα συνεχίσουν τις έρευνές τους για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και άλλα μέλη του πειρατικού δικτύου TV streaming που κρύβονται στην Ισπανία ή σε άλλες χώρες.

Το πειρατικό δίκτυο TV streaming λειτουργούσε για 8 χρόνια πριν το ανακαλύψει η αστυνομία, αναφέρει η πρόσφατη ανακοίνωσή της. Κατάφερναν να παραμένουν κρυμμένοι δημιουργώντας νέες εταιρείες-βιτρίνες κάθε φορά που κάποιος πλησίαζε στον εντοπισμό τους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έρευνα του 2020 για αυτή την υπόθεση πειρατείας περιεχομένου ξεκίνησε μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε από την Alliance for Creativity (ACE).

Δείτε επίσης: FBI: To TikTok διακυβεύει την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών

Ο ACE, ένας συνασπισμός για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, κατέβασε πρόσφατα 42 ιστότοπους στη Λατινική Αμερική που έκαναν παράνομη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων σε εκατομμύρια χρήστες.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS