ΑρχικήUpdatesYouTube: Προειδοποιήσεις και block σε comment spammers

YouTube: Προειδοποιήσεις και block σε comment spammers

Για να καταπολεμήσει το αυξανόμενο πρόβλημα των spam comments στην πλατφόρμα, το YouTube ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να στέλνει προειδοποιήσεις στους χρήστες που δημοσιεύουν ακατάλληλα σχόλια, σχόλια δηλαδή που παραβιάζουν τις πολιτικές της πλατφόρμας (comment spammers). Έτσι, ένα σχόλιο που παραβιάζει τα Community Guidelines του YouTube, θα αφαιρείται και ο συντάκτης του σχολίου θα λαμβάνει προειδοποίηση να μην εμπλακεί ξανά σε τέτοια συμπεριφορά. Εάν συνεχίσει να το κάνει, το YouTube μπορεί να μπλοκάρει προσωρινά τη δυνατότητα να αφήνει σχόλια για έως και 24 ώρες.

YouTube comment spammers προειδοποιήσεις

Σύμφωνα με το YouTube, αυτές οι προειδοποιήσεις και τα timeouts ήταν πολύ αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια των δοκιμών που έγιναν. “Μειώνουν την πιθανότητα οι χρήστες να αφήνουν ξανά σχόλια που παραβιάζουν τους κανόνες“, λέει η εταιρεία.

Δείτε επίσης: YouTube στο Android: Αποκτά widgets για ταχύτερη αναζήτηση και περιήγηση

Στην αρχή, η δυνατότητα θα λειτουργεί μόνο για σχόλια στα αγγλικά. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη για περισσότερες γλώσσες τους επόμενους μήνες. Δεδομένου ότι βασίζεται σε machine-powered αυτοματοποιημένο εντοπισμό, το YouTube σημειώνει ότι μπορεί να μην γίνονται όλα σωστά. Ως εκ τούτου, οι χρήστες YouTube που λαμβάνουν τέτοιες προειδοποιήσεις μπορούν να δώσουν feedback εάν πιστεύουν ότι έχει γίνει λάθος.

Το YouTube υποστηρίζει ότι στόχος αυτής της νέας δυνατότητας είναι:

  • η προστασία των creators από χρήστες που προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά την κοινότητα μέσω σχολίων.
  • περισσότερη διαφάνεια σε χρήστες των οποίων είχαν αφαιρεθεί σχόλια για παραβιάσεις πολιτικής με την ελπίδα να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τα Community Guidelines.

Αυτή η ανακοίνωση προσθέτει ότι η εταιρεία έχει βελτιώσει τα αυτοματοποιημένα συστήματα ανίχνευσης spam καθώς και τον εντοπισμό spam σε live chats.

Δείτε επίσης: YouTube: Επιδιόρθωσε την εφαρμογή στα iOS μετά από crashes

YouTube σχόλια
YouTube: Προειδοποιήσεις και block σε comment spammers

Το YouTube θέλει να απομακρύνει τους comment spammers

Το YouTube ισχυρίζεται ότι αφαίρεσε 1,1 δισεκατομμύρια σχόλια spam μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, αφού αρκετοί μεγάλοι YouTubers, συμπεριλαμβανομένων των Linus Tech Tips και MKBHD, έκαναν βίντεο νωρίτερα μέσα στο έτος, επισημαίνοντας το πρόβλημα του spam στο YouTube. Για να είναι ένα βήμα μπροστά από τους comment spammers, το YouTube αναβαθμίζει συνεχώς τα μοντέλα μηχανικής μάθησης, ώστε να μπορεί να ανιχνεύει καλύτερα νέους τύπους και μοτίβα spammy comments.

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες ακολουθούν μια σειρά χαρακτηριστικών που έχει ανακοινώσει το YouTube κατά των spammy σχολίων τους τελευταίους μήνες. Τον Απρίλιο, έθεσε σε εφαρμογή μια πειραματική λειτουργία για τους δημιουργούς που θέλουν να αυξήσουν την αυστηρότητα έναντι των πιθανώς ακατάλληλων σχολίων- τα οποία κρατούνται υπό εξέταση. Στη συνέχεια ακολούθησαν πολλαπλές πολιτικές που εμποδίζουν τους σχολιαστές να υποδύονται μεγάλους creators. Το ίδιο το spam έχει πολλές διαφορετικές μορφές, αλλά μπορεί να δείτε κύματα σχολίων που έχουν γίνει copy paste, σχόλια που υποδύονται μεγάλους δημιουργούς ή απάτες για πράγματα όπως το Robux.

Δείτε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε το Autoplay στο YouTube

Το νέο σύστημα με τις προειδοποιήσεις του YouTube θα βοηθήσει στο να απαλλαγούμε από τα σχόλια spam. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι “η μείωση του spam και της κατάχρησης σε σχόλια και ζωντανή συνομιλία είναι ένα συνεχές έργο“.

Οι προηγούμενες προσπάθειες του YouTube για την αντιμετώπιση των ακατάλληλων σχολίων έτυχαν σε μεγάλο βαθμό θετικής ανταπόκρισης από τους χρήστες σε όλο τον κόσμο – αλλά υπάρχει ακόμη περισσότερη δουλειά να γίνει! Η εταιρεία συνεχίζει να προσπαθεί για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και φιλόξενου περιβάλλοντος για όλους τους χρήστες!

Πηγή: www.androidheadlines.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS