ΑρχικήHow ToΠώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στο Android

Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στο Android

Εάν θέλετε να ενημερώνετε την οικογένεια και τους φίλους σας για την τοποθεσία σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google Maps του Android και να το κάνετε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να μοιράζεστε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο τόσο με κατόχους λογαριασμού Google όσο και με κατόχους λογαριασμών εκτός Google. Θα σας δείξουμε πώς.

Όταν μοιράζεστε την τοποθεσία σας, μπορείτε να επιλέξετε πόσο καιρό θέλετε να το κάνετε. Μπορείτε επίσης να διακόψετε μη αυτόματα την κοινή χρήση της τοποθεσίας σας πατώντας μια γρήγορη επιλογή στην εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Signal Android: Θα σταματήσει την υποστήριξη για SMS μηνύματα

Τα Google Maps μοιράζονται άλλες πληροφορίες με την τοποθεσία σας

Όταν ξεκινάτε να μοιράζεστε την τοποθεσία σας, τα Google Maps μοιράζονται το όνομά σας, τη φωτογραφία και την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο.

Οι κοινόχρηστες λεπτομέρειες μπορεί να περιλαμβάνουν πού βρεθήκατε πρόσφατα, αν οδηγείτε ή περπατάτε, ακόμη και πληροφορίες τηλεφώνου, όπως η φόρτιση της μπαταρίας σας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε αυτές τις λεπτομέρειες πριν κοινοποιήσετε την τοποθεσία σας με άλλους.

Δείτε επίσης: Γονικός έλεγχος σε Android: Πώς να το ρυθμίσετε;

Μοιραστείτε τη live τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας τα Google Maps στο Android

Για να μοιραστείτε την τρέχουσα τοποθεσία σας, εκκινήστε την εφαρμογή Google Maps στο Android τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής, πατήστε την εικόνα του προφίλ σας.

τοποθεσία android

Από το μενού που ανοίγει, επιλέξτε “Location Sharing”.

Θα δείτε τη σελίδα κοινής χρήσης τοποθεσίας. Εδώ, πατήστε “Share Location.”

Θα δείτε τώρα μια ενότητα “Share Your Real-Time Location”. Σε αυτήν την ενότητα, επιλέξτε πόσο καιρό θέλετε να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας.

Εάν θέλετε να κάνετε κοινή χρήση μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, επιλέξτε την επιλογή “For 1 Hour”.

Δείτε επίσης: Τοπ δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για Android

Εάν θέλετε να συνεχίσετε να μοιράζεστε την τοποθεσία σας μέχρι να την απενεργοποιήσετε χειροκίνητα, επιλέξτε την επιλογή “Until You Turn This Off”.

Για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με μια επαφή Google, πατήστε αυτήν την επαφή στην οθόνη σας.

Αφού επιλέξετε μια επαφή, πατήστε “Share” για να ξεκινήσετε την κοινή χρήση της τοποθεσίας σας. Ο παραλήπτης θα πρέπει να εκκινήσει τα Google Maps στο τηλέφωνό του για να δει την τοποθεσία σας.

Για να διακόψετε την κοινή χρήση της τοποθεσίας σας, πατήστε το όνομα της επαφής σας και επιλέξτε “Stop.”

τοποθεσία android

Εάν θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με κάποιον που δεν είναι στις επαφές σας, επιλέξτε μία από τις πολλές εμφανιζόμενες εφαρμογές που θα χρησιμοποιήσετε για την κοινή χρήση τοποθεσίας.

Μπορείτε να λάβετε έναν σύνδεσμο με δυνατότητα κοινής χρήσης για την τοποθεσία σας, τον οποίο μπορείτε να δώσετε σε άλλους μέσω οποιουδήποτε μέσου προτιμάτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να μοιραστείτε τον σύνδεσμο μέσω μηνύματος κειμένου ή μιας εφαρμογής συνομιλίας.

Για να λάβετε αυτό το link, απλώς πατήστε την επιλογή “Copy To”.

τοποθεσία android

Τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα μπορούν πλέον να βλέπουν ακριβώς πού βρίσκεστε στον χάρτη. Θα βλέπουν τη live τοποθεσία σας ακόμα κι αν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Google Maps.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS