ΑρχικήinetΗ Mastercard θα βοηθήσει τις τράπεζες να προσφέρουν cryptocurrency trading

Η Mastercard θα βοηθήσει τις τράπεζες να προσφέρουν cryptocurrency trading

Η Mastercard λανσάρει ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προσφέρουν cryptocurrency trading στους πελάτες τους.

Δείτε επίσης: Crypto hacks: Ο Οκτώβριος γίνεται ο χειρότερος μήνας

Η MasterCard συνεργάζεται με την Paxos, μια πλατφόρμα cryptocurrency trading για να μπορέσει να προσφέρει στις τράπεζες μια υπηρεσία cryptocurrency trading – συνεργάζεται ήδη μαζί της στην υπηρεσία PayPal. Η Mastercard θα χειριστεί την κανονιστική συμμόρφωση και την ασφάλεια για τις τράπεζες — δύο βασικοί λόγοι που αναφέρουν οι τράπεζες για την αποφυγή του asset class.

Ορισμένοι καταναλωτές και πάλι παραμένουν δύσπιστοι γιατί κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin είναι γνωστά για την αστάθεια τους και τα κορυφαία digital asset του κόσμου φέτος έχουν χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους. Ο κλάδος από τον Ιανουάριο έχει χάσει δισεκατομμύρια σε hacks.

Δείτε επίσης: Η Google επιλέγει την Coinbase για πληρωμές crypto για υπηρεσίες cloud

Ο επικεφαλής ψηφιακός διευθυντής της Mastercard είπε ότι η δημοσκόπηση εξακολουθεί να δείχνει ζήτηση για το asset, αλλά περίπου το 60% των ερωτηθέντων είπε ότι προτιμά να δοκιμάσει μέσω της υπάρχουσας τράπεζας του.

Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες όπως η Goldman Sachs, Morgan Stanley και JPMorgan έχουν αποκλειστικά crypto teams, αλλά έχουν αποφύγει σε μεγάλο βαθμό να το προσφέρουν στους καταναλωτές.

Mastercard cryptocurrency trading

Η Mastercard είπε ότι ο ρόλος της είναι να διατηρεί τις τράπεζες στη σωστή πλευρά της ρύθμισης ακολουθώντας τους κανόνες συμμόρφωσης με crypto, επαληθεύοντας τις συναλλαγές και παρέχοντας υπηρεσίες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παρακολούθησης ταυτότητας. Ο Lambert αρνήθηκε να πει ποιες τράπεζες έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής.

Δείτε επίσης: Hacker έκλεψε 566 εκατομμύρια σε crypto από το Binance Bridge

Ενώ ο κλάδος ζει μέσω μιας bear market ή ενός «χειμώνα κρυπτογράφησης», ο Lambert είπε ότι περισσότερη δραστηριότητα στο δρόμο θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες συναλλαγές και να τροφοδοτήσει τη βασική δραστηριότητα της Mastercard.

«Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η βιομηχανία crypto θα γίνει πραγματικά mainstream χωρίς να αγκαλιάσει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο όπως τον ξέρουμε», είπε ο Lambert.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS