ΑρχικήinetHacked η μεγαλύτερη Αμερικανικη τράπεζα, η JPMorgan Chase, κλάπηκαν δεδομένα από 465.000...

Hacked η μεγαλύτερη Αμερικανικη τράπεζα, η JPMorgan Chase, κλάπηκαν δεδομένα από 465.000 κάρτες

security-protection-hacking
Η JPMorgan Chase , μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ήταν το θύμα μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο και προειδοποίησε για την πιθανή έκθεση των προσωπικών πληροφοριών για περίπου 465.000 κάτοχους των προπληρωμένων πιστωτικών καρτών της .
Η παραβίαση της ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της τράπεζας www.ucard.chase.com  τον Ιούλιο, έθεσε περίπου 465.000 λογαριασμούς σε κίνδυνο, δηλαδή 2% του συνόλου των 25 εκατ. UCard χρήστων. Η JPMorgan επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατόχους των χρεωστικών καρτών, πιστωτικών καρτών ή προπληρωμένων Liquid καρτών.
Ενημέρωσαν την αστυνομία τον Σεπτέμβριο, και μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πώς οι επιτιθέμενοι πραγματοποίησαν την επίθεση τους.
Ο εκπρόσωπος της JPMorgan, Κος Michael Fusco δήλωσε ότι με την μέχρι τώρα έρευνα τους μπόρεσαν να βρουν τους  λογαριασμούς των θυμάτων καθώς και τα δεδομένα που έχουν κλαπεί, και  η τράπεζα έχει ήδη κοινοποίηση στους κατόχους των καρτών του συμβάν.
Ο εκπρόσωπος της JPMorgan παρατήρησε επίσης ότι οι hackers δεν έκλεψαν χρήματα από το λογαριασμό οποιουδήποτε χρήστη, και αυτό οφείλεται στο λόγο η εταιρεία δεν εκδίδει κάρτες αντικατάστασης, αλλά προσφέρει μόνο στους κατόχους καρτών δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης πιστωτικών.
Η τράπεζα κρατά συνήθως τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της κρυπτογραφημένα, ως προφύλαξη ασφαλείας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παράβασης, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που ανήκουν σε αυτούς τους πελάτες είχαν εμφανιστεί προσωρινά σε μορφή απλού κειμένου, σε αρχεία που οι υπολογιστές χρησιμοποιούν για να καταγράψουν τη  δραστηριότητα . ” ανέφερε το πρακτορείο Reuters.
Η παραπάνω δήλωση έκανε κυριολεκτικά τους πελάτες της τράπεζας να τους σηκωθούν οι τρίχες της κεφαλής τους , τρομάζοντας με το τι μπορεί να σημαίνει αυτό «οι πελάτες είχαν εμφανιστεί προσωρινά σε μορφή απλού κειμένου σε αρχεία που οι υπολογιστές χρησιμοποιούν για να καταγράψουν τη δραστηριότητα“. Ειδικά όταν πρόκειτε για την μεγαλύτερη, ίσως, τράπεζα του κόσμου.
Οι τραπεζικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι μόνο “μια μικρή ποσότητα” των δεδομένων εκτέθηκε κατά τη διάρκεια της παραβίασης των δεδομένων, και οι πληροφορίες, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν περιλάμβαναν αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και άλλες προσωπικές πληροφορίες, όπως ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου για οικονομικές απάτες και κλοπή ταυτότητας.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σιγή ιχθύος για τα ονόματα των θυμάτων και δεν υπάρχει καμία ιδέα σχετικά με την προέλευση της επίθεσης. Η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο θεωρεί ότι το είδος των πληροφοριών που αποκτήθηκαν ως ένα πολύτιμο αγαθό προς πώληση στη υπόγεια αγορά.
Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας Κος Stewart από την Dell SecureWorks και ο ανεξάρτητος ερευνητής Κος David Shearhave δημοσίευσε πρόσφατα μια μελέτη σχετικά με την online υπόγεια αγορά για κλεμμένα δεδομένα, και  η ανάλυση τους έδειξε ότι είναι αρκετά εύκολο να αγοράσει κανείς τα στοιχεία μίας πιστωτικής κάρτας για λίγο περισσότερο από δέκα δολάρια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS