ΑρχικήinetΟ αλγόριθμος του YouTube αδιαφορεί για τα 'thumbs down' βίντεο

Ο αλγόριθμος του YouTube αδιαφορεί για τα ‘thumbs down’ βίντεο

Μια αναφορά από το Mozilla Foundation που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα ισχυρίζεται, βάσει έρευνας και δεδομένων crowdsourced, ότι τα εργαλεία σχολίων “dislike” και “don’t recommend channel” δεν αλλάζουν στην πραγματικότητα τις προτάσεις βίντεο του YouTube.

Δείτε επίσης: Google Discover update: Νέα λειτουργία θα αποκρύπτει τα YouTube video που δεν σας ενδιαφέρουν

Λοιπόν, υπάρχουν δύο σημαντικά σημεία που θα αξίζει να αναφερθούν. Το ένα είναι ότι οι χρήστες αισθάνονται συνεχώς ότι τα στοιχεία ελέγχου που παρέχει το YouTube που ανήκει στην Google δεν κάνουν πραγματικά τη διαφορά. Δύο, με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από χρήστες, τα στοιχεία ελέγχου προσφέρουν «αμελητέο» αντίκτυπο στις προτάσεις που σημαίνει ότι «τα περισσότερα ανεπιθύμητα βίντεο εξακολουθούν να εμφανίζονται».

Δείτε επίσης: YouTube προς δημιουργούς: Δημιουργήστε Shorts απευθείας από τα replies

Το ίδρυμα βασίστηκε σε δεδομένα από το δικό του εργαλείο προσθήκης προγράμματος περιήγησης RegretsReporter που επιτρέπει στους χρήστες να αποκλείουν επιλεγμένα βίντεο YouTube από την εμφάνιση στο feed τους. Η έκθεση λέει ότι βασίζει την ανάλυσή της σε 2.757 ερωτηθέντες και 22.722 άτομα που επέτρεψαν στην Mozilla πρόσβαση σε περισσότερες από 567 εκατομμύρια προτάσεις βίντεο που λήφθηκαν από το τέλος του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022.

Αν και οι ερευνητές παραδέχονται ότι οι ερωτηθέντες στην έρευνα δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του τεράστιου και διαφορετικού κοινού του YouTube, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπε ότι η χρήση των στοιχείων ελέγχου του YouTube δεν φαινόταν να αλλάζει καθόλου τις προτάσεις βίντεο. Ένας χρήστης είπε ότι ανέφεραν τα βίντεο ως παραπλανητικά ή ανεπιθύμητα και θα επέστρεφαν στο feed τους αργότερα. Οι ερωτηθέντες είπαν συχνά ότι ο αποκλεισμός ενός καναλιού οδηγούσε μόνο σε συστάσεις από παρόμοια κανάλια.

YouTube

Μια αναφορά του 2021 από τη Mozilla, βασισμένη και πάλι σε δεδομένα χρηστών που προέρχονται από πληθώρα ανθρώπων, ισχυρίστηκε ότι στους ανθρώπους που σερφάρουν στην πλατφόρμα βίντεο συνιστάται τακτικά βίαιο περιεχόμενο, ρητορική μίσους και παραπληροφόρηση.

Δείτε επίσης: YouTube: Κακόβουλα λογισμικά διαδίδονται μέσω gaming βίντεο

«Στην ανάλυσή των δεδομένων μας, διαπιστώσαμε ότι οι μηχανισμοί ελέγχου χρηστών του YouTube είναι ανεπαρκείς ως εργαλεία για την πρόληψη ανεπιθύμητων συστάσεων», έγραψαν ερευνητές της Mozilla στη μελέτη τους.

Φυσικά, όπως κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εκεί έξω, το YouTube έχει δυσκολευτεί να δημιουργήσει συστήματα που μπορούν να καταπολεμήσουν όλο το εύρος του κακού ή ακόμα και επιθετικού περιεχομένου που ανεβάζεται στον ιστότοπο.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS