ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΊχνη από πατημασιές δεινοσαύρων βρέθηκαν στο Τέξας

Ίχνη από πατημασιές δεινοσαύρων βρέθηκαν στο Τέξας

Ίχνη δεινοσαύρων φαίνεται να βρέθηκαν πρόσφατα στο Dinosaur Valley State Park, το οποίο βρίσκεται στην “Πρωτεύουσα των Δεινοσαύρων του Τέξας“, επίσης γνωστή ως Glen Rose. Η πόλη ονομάζεται έτσι επειδή πριν από 113 εκατομμύρια χρόνια, οι δεινόσαυροι περιπλανήθηκαν στην περιοχή. Η απόδειξη για την ύπαρξη των δεινοσαύρων εκεί βρίσκεται στα ίχνη που έχουν βρεθεί κατά καιρούς και συνεχίζουν να βρίσκονται στην κοίτη του ποταμού Paluxy.

Δείτε επίσης: Βρέθηκε απολίθωμα δεινοσαύρου που σκοτώθηκε από τον “φονικό” αστεροειδή

Ίχνη δεινοσαύρων

Τα νέα ίχνη που βρέθηκαν, φαίνεται να ανήκαν σε θερόποδα και ανακαλύφθηκαν λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας στην περιοχή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει να “στεγνώνει” ο ποταμός Paluxy τις τελευταίες εβδομάδες.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Facebook έδειξε μερικά από τα ίχνη που άφησαν τα πόδια του θεροπόδου. Το άτομο πίσω από την κάμερα εξήγησε ότι τα ίχνη ανήκαν σε θερόποδο, τα πόδια των οποίων είχαν τρία δάχτυλα. Είπε ακόμα ότι συνήθως τέτοιου είδους ίχνη δεινοσαύρων δεν είναι ορατά επειδή βρίσκονται κάτω από το νερό.

Δείτε επίσης: Δεινόσαυροι: Ο αστεροειδής έπεσε την άνοιξη σώζοντας τα θηλαστικά

Τέτοια ίχνη μπορούν συνήθως να βρεθούν στο Dinosaur Valley State Park και προέρχονται από δύο διαφορετικά είδη δεινοσαύρων: τα θερόποδα και τα σαυρόποδα. Τα ίχνη των θερόποδων, όπως αυτό που βρέθηκε πρόσφατα, έχουν ένα σχέδιο με τρία δάκτυλα και είναι μικρότερα από τα ίχνη σαυροπόδων. Το Texas Parks and Wildlife website αναφέρει ότι πιστεύεται ότι το ίχνος ανήκει σε έναν δεινόσαυρο γνωστό ως Acrocanthosaurus.

Dinosaur Valley State Park

Ίχνη δεινοσαύρων στην περιοχή αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1908 μετά από μια πλημμύρα. Τον επόμενο χρόνο βρέθηκαν από ένα αγόρι που εξερευνούσε τον ποταμό Paluxy. Αρκετά χρόνια μετά, το 1937, ένας άνδρας που συνέλεγε απολιθώματα για το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας πήγε στο Glen Rose για να δει τα ίχνη των θεροπόδων και βρήκε ίχνη σαυροπόδων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Dinosaur Valley State Park, ο άνδρας βρήκε επίσης “μια σχεδόν τέλεια διαδρομή με πολλά βήματα πολλών ζώων“. Στη συνέχεια, το 1972 άνοιξε το Dinosaur Valley State Park με 1.587 στρέμματα γης και μια αποστολή να διατηρήσει τα ίχνη των δεινοσαύρων, καθώς και να επιτρέψει στους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για αυτούς.

Δείτε επίσης: Νέα θεωρία ρίχνει φως στο πώς εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυρoι

Το πάρκο έχει χαρακτηριστεί “National Natural Landmark” από την υπηρεσία National Park Service λόγω της εμφάνισης των ιχνών δεινοσαύρων.

Πηγή: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS