ΑρχικήinetApple Watch "σώζει" γυναίκα που είχε παγιδευτεί σε ποτάμι

Apple Watch “σώζει” γυναίκα που είχε παγιδευτεί σε ποτάμι

Apple Watch “σώζει” γυναίκα που είχε παγιδευτεί σε ποτάμι, καλώντας βοήθεια.

Apple Watch σώζει γυναίκα

Έχουμε πει πολλές φορές ότι το Apple Watch είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο και πολλές φορές μπορεί να φανεί σωτήριο. Η Apple το έχει εξοπλίσει με δυνατότητες που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες σε δύσκολες καταστάσεις. Από τότε που η συσκευή απέκτησε ισχυρότερη αντοχή στο νερό με την έκδοση Series 2, εξελίχθηκε σε έναν απαραίτητο σύντροφο κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Αυτό φάνηκε και την περασμένη εβδομάδα, όταν διασώστες κατάφεραν να σώσουν μια γυναίκα που είχε παγιδευτεί σε ένα ποτάμι, χάρη στο Apple Watch της.

Apple Watch SOS

Μια γυναίκα που κολυμπούσε στον ποταμό Columbia River, παγιδεύτηκε στο νερό, όταν το πόδι της πιάστηκε σε βράχους, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας από το Dalles του Oregon. Η αστυνομία λέει ότι η γυναίκα ήταν εξαντλημένη και παρουσίαζε σημάδια υποθερμίας όταν την βρήκαν και την απεγκλώβισαν οι διασώστες.

Δείτε επίσης: Tim Cook: Η Apple θα κατασκευάσει προϊόντα AR με επίκεντρο την ανθρωπότητα

Η κολυμβήτρια είπε ότι ήταν παγιδευμένη στο ποτάμι για πάνω από 30 λεπτά και ότι είχε κάνει την κλήση έκτακτης ανάγκης από το Apple Watch της“, αναφέρει η έκθεση.

Το Apple Watch περιλαμβάνει μια λειτουργία SOS που επιτρέπει στους χρήστες να καλούν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κρατώντας πατημένο το πλαϊνό κουμπί για λίγα δευτερόλεπτα.

Πώς έγινε η διάσωση;

Όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο που υπέδειξε η γυναίκα μέσω του Apple Watch, προσπάθησαν να της δώσουν μια σκάλα ενώ προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα βράχια στα οποία είχε παγιδευτεί το πόδι της. Η προσπάθεια διάσωσης ήταν ανεπιτυχής.

Ο αξιωματικός Reams αξιολόγησε τη σκηνή και διαπίστωσε ότι η διάσωση της κολυμβήτριας έπρεπε να είναι άμεση και ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάσωση μόνο μπαίνοντας στο νερό για να καταλάβει πώς παγιδεύτηκε, καθώς το νερό ήταν πολύ θολό και κινούνταν γρήγορα και δεν ήταν δυνατός ο έλεγχος από ψηλά“, ανέφερε η αστυνομική έκθεση.

Δείτε επίσης: Apple Translate: Υποστήριξη για πρόσθετες γλώσσες σε χρήστες iOS 16 beta

Apple Watch “σώζει” γυναίκα που είχε παγιδευτεί σε ποτάμι

Ο αξιωματικός Reams άφησε το γιλέκο και τη ζώνη υπηρεσίας του στην ακτή και μπήκε προσεκτικά στο νερό“, συνεχίζει η έκθεση. “Ο αστυνομικός Reams κατάφερε να απελευθερώσει το κολλημένο πόδι της κολυμβήτριας και να την φέρει στην ακτή…“.

Αυτό το περιστατικό δείχνει για άλλη μια φορά πόσο χρήσιμα μπορεί να είναι τα Apple Watch και πώς μπορούν πραγματικά να σώσουν τη ζωή ενός ανθρώπου. Η ανθεκτικότητα της συσκευής στο νερό είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό. Τα Apple Watch μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια κολύμβησης στην πισίνα και στην ανοιχτή θάλασσα. Αν η γυναίκα δεν φορούσε το έξυπνο ρολόι της, η κατάληξη μπορεί να ήταν πολύ πιο άσχημη, αν λάβουμε υπόψη ότι δεν θα μπορούσε να καλέσει βοήθεια. Τα νεότερα iPhones είναι ανθεκτικά στο πιτσίλισμα, αλλά κανείς δεν θα το έπαιρνε μαζί του μέσα στο νερό για να κολυμπήσει. Αντιθέτως, το ρολόι δεν εμποδίζει και μπορεί να φανεί σωτήριο.

Δείτε επίσης: Πρώην μηχανικός της Apple: Γιατί το πρώτο iPhone δεν είχε copy/paste

Αυτή η ιστορία έχει αίσιο τέλος χάρη στο Apple Watch με το οποίο η γυναίκα κάλεσε το 911. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα Apple Watch σώζει το χρήστη του.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS