ΑρχικήinetΆνδρας έπεσε σε παγωμένο ποτάμι - το Apple Watch του τον έσωσε

Άνδρας έπεσε σε παγωμένο ποτάμι – το Apple Watch του τον έσωσε

Τα Apple Watches αλλάζουν ζωές και μερικές φορές φαίνεται πως τις σώζουν. Αυτή τη φορά ένα Apple Watch βοήθησε έναν άνδρα να σώσει τη ζωή του στο Somersworth, New Hampshire. Ο William Rogers έπεσε σε ένα παγωμένο ποτάμι την Κυριακή και τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν ακόμη χειρότερα αν δεν φορούσε το Apple Watch του.

Apple Watch

Όπως ανέφερε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι WMUR, ο Rogers είναι δάσκαλος πατινάζ σε όλη του τη ζωή, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πέσει στον ποταμό Salmon Falls στο Somersworth όταν έσπασε ο πάγος. Ο δάσκαλος πατινάζ στον πάγο βρισκόταν στο νερό για αρκετά λεπτά χωρίς να μπορέσει να βγει από την τρύπα και παρόλο που προσπαθούσε να μην πανικοβληθεί, περιγράφει το αίσθημα της βύθισης στο παγωμένο νερό ως «τρομακτικό».

«Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να προσπαθήσω να μείνω ψύχραιμος γνωρίζοντας ότι έπρεπε να βγω από το παγωμένο νερό το συντομότερο δυνατό», είπε ο Rogers. Κανένας άνθρωπος δεν ήταν κοντά ώστε να τον βοηθήσει και δεν μπορούσε να «πιάσει» το τηλέφωνο του. Ήταν στο νερό για αρκετά λεπτά οπότε η υποθερμία άρχισε να γίνεται πολύ αισθητή. «Θυμάμαι να λέω στον εαυτό μου, «Εντάξει, μην πανικοβάλλεσαι. Μην πανικοβληθείς. Τι επιλογές έχεις;», είπε ο Rogers.

Παρόλο που ο Rogers δεν μπορούσε να “φτάσει” το τηλέφωνό του, θυμήθηκε ότι φορούσε το Apple Watch του. Ζήτησε γρήγορα από το ρολόι να καλέσει το 911, το οποίο σίγουρα τον βοήθησε να σώσει τη ζωή του εκείνη την ημέρα. «Τους είπα ότι πιθανότατα είχα 10 λεπτά μέχρι να μην μπορώ να τους ξαναμιλήσω», είπε ο Rogers στο τηλεφώνημα. Χρειάστηκαν μόνο πέντε λεπτά για να φτάσουν οι πυροσβέστες.

Apple Watch

«Είμαι πραγματικά ευγνώμων που με έσωσαν. Τους ευχαριστώ», είπε ο Rogers. «Ο Rogers παρέμεινε ήρεμος και έκανε ό, τι έπρεπε να κάνει για να εξασφαλίσει ότι θα σωθεί η ζωή του», δήλωσε ο George Kramlinger επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Somersworth. Η εποχή αυτή δεν είναι η κατάλληλη για να κάνετε μαθήματα πατινάζ πάνω σε πάγο και ειδικά πάνω από ποτάμια. Ο πάγος είναι πολύ εύκολο να σπάσει, να βρεθείτε μέσα στα παγωμένα νερά και να κινδυνέψει η ζωή σας», είπε ο Kramlinger.

Το Apple Watch διαθέτει μια λειτουργία που ονομάζεται Emergency SOS, η οποία καλεί αυτόματα τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν ο χρήστης το ζητήσει από τη Siri ή εάν το ρολόι εντοπίσει μια ξαφνική πτώση. Ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες μπορούν να ενεργοποιηθούν και από το iPhone. Υπάρχουν επίσης και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως η εφαρμογή ECG που βοηθά τους χρήστες να εντοπίσουν πιθανές καρδιακές παθήσεις.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS