ΑρχικήinetΗ Google εξηγεί την προέλευση του παιχνιδιού του δεινόσαυρου

Η Google εξηγεί την προέλευση του παιχνιδιού του δεινόσαυρου

Οι χρήστες του Google Chrome συχνά αγνοούν το παιχνίδι του δεινόσαυρου, το οποίο εμφανίζεται όταν προσπαθείτε να επισκεφθείτε έναν ιστότοπο ενώ είστε αποσυνδεδεμένοι από το Internet.

Το παιχνίδι Dino Chrome είναι ένας δεινόσαυρος δρομέας, ο οποίος πηδάει πάνω από κάκτους και αποφεύγει εμπόδια. Ο χειρισμός του είναι πολύ απλός αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το space για να ξεκινήσετε το παιχνίδι και να κάνετε άλματα μέσα σε αυτό και το κάτω βέλος για να αποφύγετε εμπόδια σκύβοντας. Ο στόχος είναι να επιβιώσετε για όσο περισσότερο μπορείτε – ή τουλάχιστον έως ότου αρχίσει να λειτουργεί και πάλι το Internet σας.

Για να γιορτάσει τα τέταρτα γενέθλια του Chrome dino, η Google δημοσίευσε μια συνέντευξη με τους προγραμματιστές που δημιούργησαν το παιχνίδι, εξηγώντας την προέλευσή του.

Γιατί λοιπόν επέλεξαν δεινόσαυρο; Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του Chrome Sebastien Gabriel, είναι ένα παιχνίδι που πηγαίνει πίσω στις “προϊστορικές εποχές”, πριν από την ύπαρξη του Wi-Fi. Ενώ αυτό είναι αναμφισβήτητα περίεργο για μερικούς από τους νεότερους αναγνώστες μας, άλλοι θα θυμούνται να έχουν απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο μόνο σε συγκεκριμένα μέρη όπως το σπίτι, το σχολείο, τη δουλειά και σε εξειδικευμένα Ιnternet cafe.

Τα αρχικά σχέδια του δεινόσαυρου είχαν την κωδική ονομασία “Project Bolan”, η οποία είναι μια αναφορά στον Marc Bolan, τραγουδιστή του glam rock συγκροτήματος T-Rex του 1970.

Ο Alan Bettes, έμπειρος Visual Designer της Google, εξήγησε ότι ο μόνος περιορισμός που είχε η ομάδα ήταν να κρατήσει την κίνηση άκαμπτη. Αρχικά σκεφτήκαμε: “Τι θα γινόταν αν έκανε ένα χαριτωμένο μικρό λάκτισμα στην αρχή σαν τον αγαπημένο μας σκαντζόχοιρο των 90’s; Τι θα συνέβαινε αν φώναζε για να ειδοποιεί τους ανθρώπους ότι είναι ζωντανός;” αλλά στο τέλος, μείναμε στις βασικές λειτουργίες κάθε παιχνιδιού: τρέξιμο, σκύψιμο και άλμα.

Το παιχνίδι Chrome Dino, το οποίο κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2014, έχει να επιδείξει εντυπωσιακούς αριθμούς – ειδικά για κάτι που είναι σε μεγάλο βαθμό κρυμμένο από την άμεση προβολή, και είναι πιθανό να συναντήσετε μόνο εάν το Internet σας παύει να λειτουργεί. Σύμφωνα με τον Edward Jung, μηχανικό του Chrome UX, 270 εκατομμύρια παιχνίδια παίζονται κάθε μήνα, τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητά. Οι περισσότεροι παίκτες προέρχονται από αγορές όπως η Ινδία, η Βραζιλία, η Ινδονησία και το Μεξικό.

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι dino του Chrome χωρίς να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Αεροπλάνου. Απλά ανοίξτε το chrome: // dino στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και θα μεταβείτε σε μια “λειτουργία arcade” όπου μπορείτε να εξασκηθείτε σε περιβάλλον πλήρους παραθύρου. Η τρέχουσα έκδοση του παιχνιδιού γιορτάζει τα τέταρτα γενέθλιά του και είναι γεμάτη με πολύχρωμα κέικ, μπαλόνια και καπέλα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS