15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Μη ανανεωμένα MikroTik routers ξανά στο στόχαστρο των hacker

Από όταν ο κώδικας για την ευπάθεια CVE-2018-14847 δημοσιεύτηκε, πολλοί είναι οι «κακοί» που τον χρησιμοποιούν για να επαναλάβουν μια δικιά τους έκδοση της αρχικής επίθεσης. Χιλιάδες μη ενημερωμένες MikroTik συσκευές κάνουν mining αυτή την στιγμή.

MikroTik routers

Οι δημιουργοί των router, έχουν κυκλοφορήσει την απαραίτητη ενημέρωση από τον Απρίλιο, αλλά λίγοι είναι οι χρήστες που την έχουν εγκαταστήσει, αφήνοντας τις συσκευές τους εκτεθειμένες στην συγκεκριμένη ευπάθεια και επιτρέποντας στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να παραβιάζουν τις συσκευές τους.

Ο ερευνητής ασφαλείας Troy Mursch, ειδικός στο να εντοπίζει botnets και cryptojacking καμπάνιες, ανακάλυψε ότι τα ίδια μολυσμένα MikroTik routers που μολύνθηκαν από την τελευταία καμπάνια, τώρα τρέχουν ένα Mining script.

Σύμφωνα με τον Troy, το malware χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή του κάθε MikroTik router στο 80%, αφήνοντας περιθώριο και σε άλλες διεργασίες να εκτελούνται παράλληλα. Έτσι η συσκευή δεν «παγώνει» και ο χρήστης ίσως αργήσει να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι δύσκολο να υπολογιστεί καθώς οι εν λόγω συσκευές μολύνονται από διαφορετικά malware κάθε λεπτό. Η ευπάθεια έχει δημοσιευτεί εδώ και μήνες, πράγμα που έχει δώσει μεγάλο περιθώριο σε Hackers για να δημιουργήσουν τα δικά τους αυτοματοποιημένα tools.

Η σχετική αναζήτηση στο Shodan έδειξε 3.734 μολυσμένα router με το συγκεκριμένο Mining tool, ο οποίος αριθμός σύντομα ανέβηκε στις 3.805. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί στην Βραζιλία με 2.612 και ακολουθεί η Αργεντινή με 480. Υπάρχουν πολλές χώρες με επηρεασμένες συσκευές, αλλά τα νούμερα είναι πολύ μικρότερα.

Στις αρχές του Αυγούστου είχε ξεσκεπαστεί μια μεγάλη cryptojacking καμπάνια, επηρεάζοντας περισσότερα από 170.000 MiktoTik router, έχοντας πάλι τα περισσότερα κρούσματα στην Βραζιλία. Επίσης η Qihoo 360 Netlab, έκανε μία ακόμα έρευνα, αποκαλύπτοντας δυνατότητες Eavesdropping των θυμάτων.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *