ΑρχικήinetΓιατί δεν πρέπει να συνδέεσαι σε δημόσια Wi-Fi Hotspots;

Γιατί δεν πρέπει να συνδέεσαι σε δημόσια Wi-Fi Hotspots;

Εσύ που κουβαλάς παντού μαζί σου το laptop και συνδέεσαι σε οποιοδήποτε διαθέσιμο Wi-Fi και εσύ που το πρώτο πράγμα που ζητάς σε μια καφετέρια είναι ο κωδικός του Wi-Fi και όχι ο καφές σου θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτές οι συνήθειες σας οδηγούν στα σαγόνια του…hacker!

Ο λόγος που είστε τόσο ευάλωτοι σε επιθέσεις όταν συνδέεστε σε δημόσιο Wi-Fi; Η T-Mobile και η AT&T, οι μεγαλύτεροι πάροχοι Wi-Fi Hotspots σε καφετέριες, βιβλιοπωλεία, ξενοδοχεία και αεροδρόμια παγκοσμίως, οι οποίοι δεν απαιτούν κρυπτογράφηση των δεδομένων που ταξιδεύουν ασύρματα μεταξύ των φορητών υπολογιστών και του διαδικτύου.

«Αν χρησιμοποιείς το δημόσιο Wi-Fi και δεν σε έχουν χακάρει ακόμα είναι απλά επειδή δεν υπάρχει κάποιος εκεί τριγύρω που να μην βαριέται να το κάνει», αναφέρει ο Robert Graham, CEO της Errata Security Συμβουλευτικής Eταιρείας.

Wi-Fi

Η υποκλοπή Wi- Fi είναι ένα συνεχές πρόβλημα για τους ειδικούς ασφαλείας. Όποιος διαθέτει φορητό υπολογιστή με Wi-Fi μπορεί να κατεβάσει δωρεάν προγράμματα παρακολούθησης Wi- Fi. Ένας ηχογράφος μπορεί να φτάσει έως και 100 μέτρα μακριά και να παρακολουθεί τι κάνετε στο διαδίκτυο.

Αν και δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το πόσο συχνά συμβαίνουν τέτοιου είδους παραβιάσεις, δεδομένου ότι δεν έχει συλληφθεί κανείς για παραβίαση δημόσιου Wi-Fi, τα δημόσια Hotspots είναι εκατοντάδες, άρα σίγουρα θα είναι αρκετοί αυτοί που θα έχουν επιχειρήσει κάποιο hack.

«Wi- Fi hot-hacks πραγματοποιούνται.  Μπορεί να μην τα βλέπουμε αλλά ζουν ανάμεσα μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Tom Brennan, σύμβουλος ασφαλείας της Access IT Group.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών το 95% του Wi- Fi data traffic δεν κρυπτογραφείται.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS