Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Η Κίνα έχει δικαστήριο αποκλειστικά και μόνο για το Internet

Με περισσοτέρους από 800 εκατομμύρια χρήστες του Internet στην Κίνα, οι online διαφωνίες μεταξύ των πολιτών είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Έτσι, για να μπορεί η χώρα να αντεπεξέλθει στον τεράστιο όγκο νομικών υποθέσεων σχετικά με το Internet, δημιούργησε όχι ένα, αλλά δυο “Internet courts”.

china internet court Κίνα

Το Σάββατο, το δεύτερο από τα δυο δικαστήρια με όνομα “ Beijing Internet Court” ξεκίνησε την λειτουργία του. Θα ασχολείται με υποθέσεις σχετικές με χρηματικές κινήσεις εταιρειών, προσωπικές πληροφορίες αλλά και με πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Xinhua, ο αριθμός των υποθέσεων σχετικές με το Internet έχει αυξηθεί και συνεχίζουν να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. Τους πρώτους 8 μήνες του 2018, το δικαστήριο δήλωσε ότι έχει στην αναμονή περίπου 37.630 υποθέσεις, σημειώνοντας μια αύξηση ύψους 24.4% σε σχέση με την ίδια περίοδο της περασμένης χρονιάς.

Το καινούριο Internet court θα είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, και το προσωπικό του θα αποτελείται από 38 δικαστές με πολλών ετών εμπειρία. Σύμφωνα με τον Zhang Wen, πρόεδρο του δικαστηρίου, ο «νεότερος» από τους δικαστές θα έχει παραπάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στον χώρο.

Το δικαστήριο θα παρέχει μια “ψηφιακή πλατφόρμα επίλυσης διαφορών”, στην οποία θα μπορεί ο καθένας να δει πληροφορίες σχετικές με την κάθε υπόθεση, καθώς και την τελική απόφαση του κάθε δικαστή.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές, μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει την λειτουργία του και ένα τρίτο Internet court, το οποίο θα βρίσκεται στο νότιο μέρος της χώρας.

Το πρώτο Internet court στην Κίνα άνοιξε τον Αύγουστο του 2017, και τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του «έκλεισε» 10.600 από τις 12.000 υποθέσεις που του ανατέθηκαν.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *