Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:15
Αρχική inet Η Κίνα έχει δικαστήριο αποκλειστικά και μόνο για το Internet

Η Κίνα έχει δικαστήριο αποκλειστικά και μόνο για το Internet

Με περισσοτέρους από 800 εκατομμύρια χρήστες του Internet στην Κίνα, οι online διαφωνίες μεταξύ των πολιτών είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Έτσι, για να μπορεί η χώρα να αντεπεξέλθει στον τεράστιο όγκο νομικών υποθέσεων σχετικά με το Internet, δημιούργησε όχι ένα, αλλά δυο “Internet courts”.

china internet court Κίνα

Το Σάββατο, το δεύτερο από τα δυο δικαστήρια με όνομα “ Beijing Internet Court” ξεκίνησε την λειτουργία του. Θα ασχολείται με υποθέσεις σχετικές με χρηματικές κινήσεις εταιρειών, προσωπικές πληροφορίες αλλά και με πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Xinhua, ο αριθμός των υποθέσεων σχετικές με το Internet έχει αυξηθεί και συνεχίζουν να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. Τους πρώτους 8 μήνες του 2018, το δικαστήριο δήλωσε ότι έχει στην αναμονή περίπου 37.630 υποθέσεις, σημειώνοντας μια αύξηση ύψους 24.4% σε σχέση με την ίδια περίοδο της περασμένης χρονιάς.

Το καινούριο Internet court θα είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, και το προσωπικό του θα αποτελείται από 38 δικαστές με πολλών ετών εμπειρία. Σύμφωνα με τον Zhang Wen, πρόεδρο του δικαστηρίου, ο «νεότερος» από τους δικαστές θα έχει παραπάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στον χώρο.

Το δικαστήριο θα παρέχει μια “ψηφιακή πλατφόρμα επίλυσης διαφορών”, στην οποία θα μπορεί ο καθένας να δει πληροφορίες σχετικές με την κάθε υπόθεση, καθώς και την τελική απόφαση του κάθε δικαστή.

- Advertisement -

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές, μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει την λειτουργία του και ένα τρίτο Internet court, το οποίο θα βρίσκεται στο νότιο μέρος της χώρας.

Το πρώτο Internet court στην Κίνα άνοιξε τον Αύγουστο του 2017, και τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του «έκλεισε» 10.600 από τις 12.000 υποθέσεις που του ανατέθηκαν.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...