ΑρχικήinetΗ Κίνα έχει δικαστήριο αποκλειστικά και μόνο για το Internet

Η Κίνα έχει δικαστήριο αποκλειστικά και μόνο για το Internet

Με περισσοτέρους από 800 εκατομμύρια χρήστες του Internet στην Κίνα, οι online διαφωνίες μεταξύ των πολιτών είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Έτσι, για να μπορεί η χώρα να αντεπεξέλθει στον τεράστιο όγκο νομικών υποθέσεων σχετικά με το Internet, δημιούργησε όχι ένα, αλλά δυο “Internet courts”.

china internet court Κίνα

Το Σάββατο, το δεύτερο από τα δυο δικαστήρια με όνομα “ Beijing Internet Court” ξεκίνησε την λειτουργία του. Θα ασχολείται με υποθέσεις σχετικές με χρηματικές κινήσεις εταιρειών, προσωπικές πληροφορίες αλλά και με πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Xinhua, ο αριθμός των υποθέσεων σχετικές με το Internet έχει αυξηθεί και συνεχίζουν να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. Τους πρώτους 8 μήνες του 2018, το δικαστήριο δήλωσε ότι έχει στην αναμονή περίπου 37.630 υποθέσεις, σημειώνοντας μια αύξηση ύψους 24.4% σε σχέση με την ίδια περίοδο της περασμένης χρονιάς.

Το καινούριο Internet court θα είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, και το προσωπικό του θα αποτελείται από 38 δικαστές με πολλών ετών εμπειρία. Σύμφωνα με τον Zhang Wen, πρόεδρο του δικαστηρίου, ο «νεότερος» από τους δικαστές θα έχει παραπάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στον χώρο.

Το δικαστήριο θα παρέχει μια “ψηφιακή πλατφόρμα επίλυσης διαφορών”, στην οποία θα μπορεί ο καθένας να δει πληροφορίες σχετικές με την κάθε υπόθεση, καθώς και την τελική απόφαση του κάθε δικαστή.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές, μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει την λειτουργία του και ένα τρίτο Internet court, το οποίο θα βρίσκεται στο νότιο μέρος της χώρας.

Το πρώτο Internet court στην Κίνα άνοιξε τον Αύγουστο του 2017, και τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του «έκλεισε» 10.600 από τις 12.000 υποθέσεις που του ανατέθηκαν.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS