ΑρχικήinetΓιατί η αγορά κρυπτονομισμάτων χάνει όλο και περισσότερο έδαφος;

Γιατί η αγορά κρυπτονομισμάτων χάνει όλο και περισσότερο έδαφος;

αγοράΗ αγορά κρυπτονομισμάτων αιμορραγεί, με τις τιμές των πιο δημοφιλών ψηφιακών νομισμάτων να πέφτουν κατακόρυφα.

Το Bitcoin, το πιο δημοφιλές από τα ψηφιακά νομίσματα, έχει μειωθεί κατά 12,4% την περίοδο αυτή σύμφωνα με το CoinMarketCap και διαπραγματεύεται στα 6,426 δολάρια. Άλλα κέρματα έχουν δει ακόμα μεγαλύτερη μείωση: το Ethereum έχει μειωθεί κατά 20,5%, το Ripple κατά 13,3%, το Bitcoin Cash κατά 20,1% και το EOS κατά 22,3%. Για το Ethereum, το δεύτερο πιο δημοφιλές νόμισμα, αυτό είναι το πιο χαμηλό σημείο το τελευταίου έτους.

Συνολικά, το ανώτατο όριο της αγοράς για όλα τα κρυπτονομίσματα που έχουν συγκεντρωθεί είναι σήμερα 202,9 δισεκατομμύρια δολάρια και απειλεί να φτάσει περίπου τα 190 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι πίσω από την πτώση. Την Τετάρτη, το Business Insider ανέφερε ότι η Goldman Sachs έχει θέσει τα σχέδιά της για να ξεκινήσει ένα crypto trading desk. Η Goldman Sachs υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους τραπεζικούς οργανισμούς που είχαν δείξει πραγματικό ενδιαφέρον για το Bitcoin, έχοντας χρηματοδοτήσει την Bitcoin startup Circle το 2015.

Ενώ ο φόβος ότι οι οργανισμοί χάνουν το ενδιαφέρον τους για το κρυπτοσυνάλλαγμα, όσοι ασχολούνται με τις συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων, φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο για τους κινδύνους που κρύβονται στις σκιές της πλατφόρμας Silk Road που κινείται στη μαύρη αγορά. Έχουν εντοπιστεί πάνω από 111.000.000 bitcoins (αξίας άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων) που σχετίζονται με το Silk Road, τα οποία μεταφέρθηκαν πρόσφατα σε πορτοφόλια διαφόρων ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενδεχομένως με σκοπό την πώληση.

Ενώ πίσω στον Απρίλιο η τιμή του Bitcoin δεν ήταν τόσο μακριά από τη σημερινή, η τιμή του Ethereum μειώθηκε περίπου στο μισό από τα 592 μέχρι την τρέχουσα τιμή των 226 δολαρίων. Ο λόγος γι ‘αυτό είναι ίσως οι πιέσεις που δέχεται από πολυάριθμες νεοσύστατες εταιρείες που χρηματοδοτήθηκαν με επιτυχία μέσω των ICO και πωλούν τώρα τα Ethereum που κέρδισαν.

Σε κάθε περίπτωση, η ανοδική πορεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων που άρχισε στα μέσα Αυγούστου έχει φτάσει σε ένα τέλμα. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε σχετικά με την μετέπειτα εξέλιξή της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS