15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Γιατί η αγορά κρυπτονομισμάτων χάνει όλο και περισσότερο έδαφος;

αγοράΗ αγορά κρυπτονομισμάτων αιμορραγεί, με τις τιμές των πιο δημοφιλών ψηφιακών νομισμάτων να πέφτουν κατακόρυφα.

Το Bitcoin, το πιο δημοφιλές από τα ψηφιακά νομίσματα, έχει μειωθεί κατά 12,4% την περίοδο αυτή σύμφωνα με το CoinMarketCap και διαπραγματεύεται στα 6,426 δολάρια. Άλλα κέρματα έχουν δει ακόμα μεγαλύτερη μείωση: το Ethereum έχει μειωθεί κατά 20,5%, το Ripple κατά 13,3%, το Bitcoin Cash κατά 20,1% και το EOS κατά 22,3%. Για το Ethereum, το δεύτερο πιο δημοφιλές νόμισμα, αυτό είναι το πιο χαμηλό σημείο το τελευταίου έτους.

Συνολικά, το ανώτατο όριο της αγοράς για όλα τα κρυπτονομίσματα που έχουν συγκεντρωθεί είναι σήμερα 202,9 δισεκατομμύρια δολάρια και απειλεί να φτάσει περίπου τα 190 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι πίσω από την πτώση. Την Τετάρτη, το Business Insider ανέφερε ότι η Goldman Sachs έχει θέσει τα σχέδιά της για να ξεκινήσει ένα crypto trading desk. Η Goldman Sachs υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους τραπεζικούς οργανισμούς που είχαν δείξει πραγματικό ενδιαφέρον για το Bitcoin, έχοντας χρηματοδοτήσει την Bitcoin startup Circle το 2015.

Ενώ ο φόβος ότι οι οργανισμοί χάνουν το ενδιαφέρον τους για το κρυπτοσυνάλλαγμα, όσοι ασχολούνται με τις συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων, φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο για τους κινδύνους που κρύβονται στις σκιές της πλατφόρμας Silk Road που κινείται στη μαύρη αγορά. Έχουν εντοπιστεί πάνω από 111.000.000 bitcoins (αξίας άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων) που σχετίζονται με το Silk Road, τα οποία μεταφέρθηκαν πρόσφατα σε πορτοφόλια διαφόρων ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενδεχομένως με σκοπό την πώληση.

Ενώ πίσω στον Απρίλιο η τιμή του Bitcoin δεν ήταν τόσο μακριά από τη σημερινή, η τιμή του Ethereum μειώθηκε περίπου στο μισό από τα 592 μέχρι την τρέχουσα τιμή των 226 δολαρίων. Ο λόγος γι ‘αυτό είναι ίσως οι πιέσεις που δέχεται από πολυάριθμες νεοσύστατες εταιρείες που χρηματοδοτήθηκαν με επιτυχία μέσω των ICO και πωλούν τώρα τα Ethereum που κέρδισαν.

Σε κάθε περίπτωση, η ανοδική πορεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων που άρχισε στα μέσα Αυγούστου έχει φτάσει σε ένα τέλμα. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε σχετικά με την μετέπειτα εξέλιξή της.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *