15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το YouTube δείχνει πόσο χρόνο ξοδεύετε στην εφαρμογή

Ακόμα και η Google γνωρίζει πόσο εθιστικά μπορεί να γίνουν τα προϊόντα της. Ως μέρος της προώθησης που κάνει για το ψηφιακό wellbeing των χρηστών της, η Google κυκλοφορεί ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, το οποίο θα δείχνει πόσο χρόνο καταναλώνει ο χρήστης ημερησίως στην πλατφόρμα του YouTube. Το χαρακτηριστικό έχει ήδη κυκλοφορήσει και είναι διαθέσιμο στις τελευταίες εκδόσεις του YouTube σε Android και iOS.

Στο blog post με όνομα “Tools to Take Charge of Your Digital Wellbeing”, η Google ανακοίνωσε το καινούριο “Time Watched” tool, στο οποίο θα έχουν όλοι πρόσβαση μέσω του Account menu. Πατώντας στην επιλογή time watched, ο χρήστης θα μπορεί να δει τον χρόνο που έχει καταναλώσει την ίδια ημέρα, την προηγουμένη, αλλά και την τελευταία εβδομάδα.

Επίσης, μέσω του νέου αυτού χαρακτηριστικού, ο χρήστης θα μπορεί να θέσει όριο στο πόσες ώρες μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, ή να ρυθμίσει ειδοποιήσεις που θα του υπενθυμίζουν να ελαττώσει την χρήστη της εφαρμογής.

Τον Μάιο του 2018, η Google ανακοίνωσε την λειτουργία «Take a break” για το YouTube, με την οποία ο χρήστης θα μπορούσε να θέσει υπενθυμίσεις κάθε 15, 30, 60, 90 ή 180 λεπτά. Όταν θα πέρναγαν αυτά τα λεπτά ο χρήστης θα μπορούσε είτε να τερματίσει την συσκευή είτε να αγνοήσει την ειδοποίηση και να συνεχίσει να παρακολουθεί το video που έβλεπε.

Η λειτουργία αυτή μπορεί να λειτουργήσει και με διαφορετικό τρόπο, όπως να αφαιρέσει τον ήχο από τα video, ή να ειδοποιήσει τον χρήστη μέσω δονήσεων.

Τέλος, αφού η Google κυκλοφόρησε την λειτουργία «Take a break», έφερε για την Android έκδοση της εφαρμογής το Dark mode, το οποίο παρέχει στους χρήστες ένα πιο ξεκούραστο interface.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *