ΑρχικήinetΗ επέκταση περιηγητών Keybase παραβιάζει προσωπικά δεδομένα

Η επέκταση περιηγητών Keybase παραβιάζει προσωπικά δεδομένα

Η επέκταση περιηγητών της εφαρμογής Keybase δεν είναι σε θέση να διατηρήσει την πλήρη κρυπτογράφηση που προσφέρει στην desktop έκδοση της. Το Keybase είναι μια εφαρμογή επικοινωνίας και συνεργασίας που επικεντρώνεται κυρίως στην εξασφάλιση της κίνησης από πηγή σε προορισμό μέσω κρυπτογράφησης κλειδιών. Ο Wladimir Palant, κατασκευαστής του δημοφιλούς εργαλείου φιλτραρίσματος περιεχομένου AdBlock Plus, κατόπιν ανασκόπησης του Keybase διαπίστωσε ότι τα μηνύματα που αποστέλλει εκτίθενται σε κώδικα JavaScript τρίτων.

keybase extension violates privacy

Η επέκταση προσθέτει ένα κουμπί “Keybase Chat” σε σελίδες προφίλ για Facebook, Twitter, GitHub, Reddit και Hacker News. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ανοίγει ένα παράθυρο συνομιλίας όπου οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογήσουν το μήνυμά τους. “Όταν συντάσσετε το κείμενό σας και το στέλνετε, η επέκταση το μεταβιβάζει στο τοπικό σας αντίγραφο του Keybase, το οποίο κρυπτογραφεί το μήνυμα και το στέλνει μέσω της συνομιλίας Keybase”, ενημερώνει η ενότητα FAQ της επέκτασης για Chrome και Firefox. Εδώ βρίσκεται το θέμα που επισημαίνεται από τον Palant: τα μηνύματα δεν είναι κρυπτογραφημένα μέχρι να φτάσουν στην desktop εφαρμογή. Το Keybase εισάγει το κουμπί του σε ιστοσελίδες, αλλά δεν απομονώνεται από αυτές.

“Έτσι, η πρώτη συνέπεια είναι ότι το μήνυμα Keybase που εισάγετε στο Facebook δεν είναι σε καμία περίπτωση ιδιωτικό. Ο κώδικας JavaScript του Facebook μπορεί να το διαβάσει καθώς πληκτρολογείτε, ακόμα και στην end-to-end κρυπτογράφηση”, εξηγεί ο Palant και προτείνει την χρήση ενός iframe για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Η απάντηση της Keybase στην πρόταση του Palant είναι πως τεχνικοί λόγοι εμπόδισαν την απομόνωση του κώδικα μέσω iframe.

Η σύσταση του Palant είναι να απεγκαταστήσετε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης Keybase το συντομότερο δυνατό, ειδικά εαν περιλαμβάνονται τα προσωπικά σας δεδομένα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS