ΑρχικήsecurityΗ εταιρεία κατασκευής πυραύλων MBDA αρνείται την παραβίαση των συστημάτων της

Η εταιρεία κατασκευής πυραύλων MBDA αρνείται την παραβίαση των συστημάτων της

Η MBDA, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές πυραύλων στην Ευρώπη, απάντησε στις φήμες για κυβερνοεπίθεση στην υποδομή της, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί για παραβίαση των συστημάτων της είναι ψευδείς.

Δείτε επίσης: Χάκερ έκλεψαν $ 200 εκατομμύρια σε crypto από το Nomad

Σε ανακοίνωση της εταιρείας διευκρινίζεται ότι ήταν στόχος εγκληματικής ομάδας που διέδωσε τις ψευδείς ειδήσεις για εισβολή των πληροφοριακών συστημάτων της σε μια προσπάθεια να εκβιάσει την οργάνωση για να πληρώσει λύτρα.

Οι χάκερ είχαν αποκτήσει δεδομένα της MBDA από μια εξωτερική μονάδα δίσκου που χρησιμοποιούσε το ιταλικό τμήμα της εταιρείας και ζήτησαν λύτρα για να μην διαρρεύσουν ή πουλήσουν τα αρχεία.

«Η προέλευση των δεδομένων έχει ήδη εξακριβωθεί, έχοντας ληφθεί από εξωτερικό σκληρό δίσκο. Έχει επιβεβαιωθεί ότι δεν έχει σημειωθεί κανένα hack στα δίκτυα της εταιρείας», λέει η MBDA.

«Μέχρι στιγμής, οι εσωτερικές διαδικασίες επαλήθευσης της εταιρείας δείχνουν ότι τα δεδομένα που διατίθενται στο διαδίκτυο δεν είναι ούτε classified ούτε ευαίσθητα».

Η εταιρεία δεν παρέχει καμία εξήγηση σχετικά με το πώς οι χάκερ έφτασαν στον εξωτερικό σκληρό δίσκο της MBDA Ιταλίας.

Η MBDA πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα υποκύψουν στον εκβιασμό και δεν θα πληρώσουν τα λύτρα στους εγκληματίες. Αντίθετα, θα συνεργαστούν με τις αρχές επιβολής του νόμου στην Ιταλία και θα προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες κατά των δραστών.

Δείτε επίσης: Πάνω από 3.200 εφαρμογές διαρρέουν κλειδιά API του Twitter

Οι ισχυρισμοί της ομάδας hacking

Στις 30 Ιουλίου 2022, μια ομάδα hacking με το ονόμα «Andrastea», δημοσίευσε έναν ισχυρισμό σε ένα δημοφιλές hacking forum σχετικά με την παραβίαση της MBDA αξιοποιώντας κρίσιμα τρωτά σημεία του δικτύου.

Οι χάκερ ισχυρίστηκαν ότι είχαν κατεβάσει περίπου 60 GB δεδομένων ως αποτέλεσμα της εισβολής, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τους υπαλλήλους της MBDA, πολλά απόρρητα στρατιωτικά projects, συμβάσεις, συμφωνίες και άλλα.

MBDA

Η Andrastea μοιράστηκε δείγματα των κλεμμένων δεδομένων ως απόδειξη ότι τα δεδομένα που έχουν είναι αληθινά.

Δείτε επίσης: BlackCat ransomware: Ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε στην Creos Luxembourg

Η MBDA είναι ένας τεράστιος developer πυραυλικών συστημάτων που σήμερα πωλεί 45 τύπους πυραύλων σε 90 πελάτες. Η εταιρεία έχει ετήσια έσοδα 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, με φυσική παρουσία στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ινδία και 13.000 υπαλλήλους.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS