ΑρχικήUpdatesThunderbird 102: Κυκλοφόρησε με νέες δυνατότητες και διορθώσεις σφαλμάτων

Thunderbird 102: Κυκλοφόρησε με νέες δυνατότητες και διορθώσεις σφαλμάτων

Η Mozilla ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Thunderbird 102, αναφέροντας ότι πρόκειται για μια “σοβαρή αναβάθμιση”, αφού φέρνει νέα χαρακτηριστικά που ζητούσε η κοινότητα εδώ και καιρό, όπως ανανεωμένο GUI, επιλογές προβολής, βελτιώσεις στο data portability και βελτιωμένη απόδοση.

Mozilla Thunderbird 102

Το Thunderbird είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς open-source email clients που προσφέρονται δωρεάν, με πάνω από 25 εκατομμύρια χρήστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα έκδοση Thunderbird 102 έρχεται επίσης με αρκετές επιδιορθώσεις για σφάλματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για επιθέσεις spoofing, DoS και εκτέλεση κώδικα.

Δείτε επίσης: Google Workspace: Ειδοποιεί για σημαντικές αλλαγές σε admin accounts

Thunderbird 102: Νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά στο Thunderbird 102 είναι ένα νέο Address Book και η διάταξη επαφών, που δίνει στους χρήστες μια καθαρή και πιο σύγχρονη εμφάνιση για τις επαφές τους.

Επίσης, το νέο Address Book υποστηρίζει την εισαγωγή επαφών από λίστες Google Contacts ή smartphone Android.

Επιπλέον, σε συνδυασμό και με τον νέο οδηγό εισαγωγής/εξαγωγής για τη μετακίνηση δεδομένων, το Thunderbird 102 προσφέρει έναν εύκολο τρόπο χρήσης του client σε πολλές διαφορετικές συσκευές.

Έχουμε επίσης λάβει πρόσθετες προφυλάξεις για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αντιγραφούν κατά λάθος δεδομένα στο προφίλ σας μετά από μια εισαγωγή. Για το σκοπό αυτό, καμία από τις ενέργειες που επιλέγετε δεν εκτελείται μέχρι το τελευταίο βήμα της διαδικασίας“, είπαν οι προγραμματιστές.

Σύμφωνα με τη Mozilla, ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι το Spaces Toolbar, που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν εύκολη και γρήγορη εναλλαγή μεταξύ Mail, Address Book, Calendar, Tasks και Chat. Ακόμα, το Toolbar μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να περιλαμβάνει τα στοιχεία που χρειάζεται περισσότερο ο χρήστης.

Το message header έχει επίσης επανασχεδιαστεί για να προσφέρει στους χρήστες επιλογές προσαρμογής (π.χ. ρυθμίζουν ποια στοιχεία μπορούν να δουν, το μέγεθός τους, απόκρυψη ετικετών, διευθύνσεις κ.λπ).

Δείτε επίσης: Το Snapchat αποκτά συνδρομή επί πληρωμή με περισσότερες δυνατότητες

Τέλος, προστέθηκε υποστήριξη για το Matrix VOIP και την εφαρμογή συνομιλίας, και έτσι οι χρήστες Thunderbird έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μέσω του decentralized protocol απευθείας μέσα στο email client.

Εκτός από όλα αυτά, η νέα έκδοση, Thunderbird 102, προσθέτει υποστήριξη για πολλά ενεργά λεξικά στο παράθυρο σύνθεσης, βελτιώνει περαιτέρω την υποστήριξη OpenPGP και ενεργοποιεί το Key Assistant από προεπιλογή. Επιπλέον, ενημερώνει τα εικονίδια καρτελών, βελτιώνει το Addon Manager, προσθέτει κρυπτογράφηση OTR Chat στο Chat component και βελτιώνει το Dark Mode και την υποστήριξη θεμάτων.

Το Thunderbird 102 διορθώνει σφάλματα

Η Mozilla διορθώνει και δέκα ευπάθειες με τη νέα έκδοση. Τέσσερις από αυτές είναι πολύ σοβαρές (CVE-2022-34479, CVE-2022-34468, CVE-2022-34470, CVE-2022-34484), αφού μπορούν να επιτρέψουν τη διεξαγωγή spoofing επιθέσεων και την εκτέλεση κώδικα.

Δείτε επίσης: Το WhatsApp θα σας επιτρέπει να επιλέγετε ένα avatar σε βιντεοκλήσεις

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχει γίνει εκμετάλλευση των ευπαθειών αυτών, αλλά η αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του Thunderbird είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση 102 του Mozilla Thunderbird δεν αποτελεί μέρος του stable branch που προορίζεται για χρήση σε περιβάλλοντα που ευνοούν τη σταθερότητα και την αξιοπιστία. Για τους χρήστες που δίνουν προτεραιότητα σε αυτά τα χαρακτηριστικά, η Mozilla κυκλοφόρησε την έκδοση 91.11.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS