ΑρχικήsecurityMicrosoft: Επιδιορθώνει ζητήματα Windows RRAS, VPN για όλους τους χρήστες

Microsoft: Επιδιορθώνει ζητήματα Windows RRAS, VPN για όλους τους χρήστες

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα επιβεβαιωμένα προβλήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο που επηρεάζουν τους διακομιστές με ενεργοποιημένη τη δρομολόγηση και την υπηρεσία απομακρυσμένης πρόσβασης (RRAS) μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows, σύντομα θα λάβουν επιδιορθώσεις.

Δείτε επίσης: Έκτακτη ενημέρωση των Windows διορθώνει ζητήματα σε συσκευές Arm

Microsoft

Το RRAS είναι μια υπηρεσία των Windows που προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες δρομολόγησης και συνδεσιμότητας TCP (π.χ. απομακρυσμένη πρόσβαση ή σύνδεση τοποθεσίας σε τοποθεσία) με τη βοήθεια VPN ή συνδέσεων μέσω τηλεφώνου.

Εκτός από τους διακομιστές RRAS που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη δρομολόγηση της κυκλοφορίας, η εταιρεία λέει ότι οι συσκευές-πελάτες ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσουν προβλήματα μετά τη σύνδεση με τους διακομιστές που επηρεάζονται, με τους διακομιστές επίσης να χάνουν τη σύνδεσή τους στο Διαδίκτυο κατά τη διαδικασία.

Οι διαχειριστές των Windows άρχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων κώδικα του Ιουνίου, τα οποία μπορούσαν να επιλυθούν μόνο μετά την πλήρη κατάργηση των ενημερώσεων.

Η Microsoft αποκάλυψε ότι αυτά τα ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί στις προαιρετικές αθροιστικές ενημερωμένες εκδόσεις των Windows της περασμένης εβδομάδας.

Δείτε ακόμα: Windows 11 KB5014668: Διορθώνει προβλήματα αναβάθμισης και game crashes

Οι ενημερώσεις προεπισκόπησης κυκλοφόρησαν ως μέρος των προγραμματισμένων μηνιαίων ενημερώσεων “C” του Ιουνίου 2022 για να επιτρέψουν στους πελάτες να δοκιμάσουν επερχόμενες επιδιορθώσεις για Windows 11 (KB5014668), Windows Server 2022 (KB5014665) και Windows 10, έκδοση 1809 (KB5014669).

RRAS

Ωστόσο, όσοι χρησιμοποιούν νεότερες εκδόσεις των Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1 και αρκετές εκδόσεις του Windows Server που επηρεάζονται επίσης από αυτό το ζήτημα, πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουν για επιδιόρθωση μέχρι την ενημέρωση κώδικα του επόμενου μήνα.

Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν πλατφόρμες που επηρεάζονται, είναι διαθέσιμη μια λύση για την αντιμετώπιση αυτών των συνεχιζόμενων προβλημάτων συνδεσιμότητας.

Όπως είπε η Microsoft, οι διαχειριστές μπορούν να απενεργοποιήσουν προσωρινά τη δυνατότητα NAT στους διακομιστές RRAS για να επιλύσουν τα προβλήματα μέχρι να κυκλοφορήσει μια επιδιόρθωση.

Η εταιρεία μοιράστηκε την ίδια λύση ως μέρος της επιβεβαίωσης του γνωστού ζητήματος στον πίνακα ελέγχου υγείας των Windows.

Δείτε επίσης: Microsoft: Το 2023 λήγει η υποστήριξη των Windows 8.1

Εάν δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση των πιο πρόσφατων ενημερώσεων των Windows σε έναν διακομιστή που επηρεάζεται, το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί απενεργοποιώντας προσωρινά τη δυνατότητα NAT στον διακομιστή RRAS“, δήλωσε η Microsoft.

Η Microsoft αποκάλυψε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι οι τελευταίες σωρευτικές ενημερώσεις προεπισκόπησης αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα συνδεσιμότητας κατά τη χρήση σημείων πρόσβασης Wi-Fi, μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows που κυκλοφόρησαν ως μέρος της ενημέρωσης κώδικα του Ιουνίου 2022.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS