ΑρχικήinetΟ Elon Musk φοβάται για τη ζωή του μετά από ρωσικές απειλές

Ο Elon Musk φοβάται για τη ζωή του μετά από ρωσικές απειλές

Ο δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk στήριξε την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και δεν δίστασε να αμφισβητήσει τον πρόεδρο Vladimir Putin.

Elon Musk

Δείτε επίσης: Λονδίνο: Ο Elon Musk κλήθηκε να μιλήσει για τα σχέδιά του για το Twitter

Ο CEO Elon Musk δεν φοβήθηκε ποτέ να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του δημόσια.

Όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Elon Musk ήταν ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής που υποστήριξε την Ουκρανία. Ο Musk όχι μόνο στήριξε ξεκάθαρα το Κίεβο, αλλά έστειλε και τερματικά Starlink, την υπηρεσία δορυφορικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο της αεροδιαστημικής εταιρείας του SpaceX, στην Ουκρανία. Το Starlink όχι μόνο επιτρέπει στους Ουκρανούς ανεξάρτητη πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά η υπηρεσία επιτρέπει στη χώρα να διατηρεί επαφή και με τον έξω κόσμο. Το Starlink χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σε περιοχές που βομβαρδίζονται από τη Ρωσία και απομακρυσμένες περιοχές.

Η υπηρεσία βοηθά τις ουκρανικές αρχές στον επικοινωνιακό πόλεμο κατά της Μόσχας. Ο Musk προκάλεσε τον Πρόεδρο Putin προτείνοντας μια μονομαχία μαζί του για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος.

Δείτε επίσης: Elon Musk Twitter: Μπορεί να υπάρξουν χρεώσεις για κάποιους χρήστες

Elon Musk

“Αν πεθάνω”

Σχεδόν 5,8 εκατομμύρια Ουκρανοί, ή περίπου το 14% του πληθυσμού της χώρας, έχουν γίνει πρόσφυγες αφού κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες.

Το ότι ο Musk υποστηρίζει την Ουκρανία έχει επικριθεί από πολλούς υποστηρικτές του Putin. Όμως οι επικρίσεις φαίνεται ότι πλέον έχουν μετατραπεί σε απειλές για τη ζωή του δισεκατομμυριούχου. Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα μήνυμα από τον Dmitry Rogozin, επικεφαλή της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

“Ο @Rogozin το έστειλε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης”, δημοσιεύσε ο Musk στο Twitter στις 8 Μαΐου. Στη συνέχεια δημοσίευσε ένα screenshot ενός κειμένου στα ρωσικά, το οποίο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Rogozin στον ρωσικό Τύπο.

Σύμφωνα με τη μετάφραση που έκανε το TheStreet, αυτό το κείμενο περιέχει απειλές για τη ζωή του Musk.

«Από τη μαρτυρία του αιχμαλώτου αρχηγού του επιτελείου της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συνταγματάρχη Ντμίτρι Κορμιάνκοφ, προκύπτει ότι ο επίγειος συνδρομητικός εξοπλισμός της δορυφορικής εταιρείας Starlink που ανήκει στον Elon Musk παραδόθηκε στους μαχητές των Nazi, το τάγμα των Azov», έγραψε ο Rogozin.

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η παράδοση και η μεταφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ταχυδρομικών θυρίδων για λήψη και μετάδοση του Διαδικτύου από το Starlink έγινε από το Πεντάγωνο».

Καταλήγει λοιπόν στο συμπέρασμα ότι «ο Elon Musk εμπλέκεται στον εφοδιασμό των φασιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία με στρατιωτικές επικοινωνίες».

Στη συνέχεια ακολουθούν απειλές για τη ζωή του CEO της Tesla.

Ο Musk φαίνεται να παίρνει πολύ σοβαρά αυτές τις απειλές. «Αν πεθάνω κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, χάρηκα που σας γνώρισα», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος. Σε προηγούμενο tweet, αναρωτιέται για τη χρήση της λέξης «nazi» από τον Rogozin.

«Η λέξη «nazi» δεν σημαίνει αυτό που φαίνεται να νομίζει», είπε ο δισεκατομμυριούχος.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Πάνω από τους μισούς ακόλουθους στο Twitter είναι ψεύτικοι

Λίγες ώρες μετά από αυτά τα tweets, ο Musk δημοσίευσε ένα άλλο στο οποίο υπόσχεται να κάνει τα πάντα για να παραμείνει ζωντανός.

“Συγγνώμη! Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μείνω ζωντανός”, έγραψε ο μεγιστάνας.

Οι αναρτήσεις του Musk έχουν προκαλέσει μεγάλη έκρηξη συμπάθειας από τους χρήστες του Twitter. Πολλοί του ζητούν να ενισχύσει την ασφάλεια του.

Πηγή πληροφοριών: thestreet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS