ΑρχικήinetΡωσία: Η Meta είναι «εξτρεμιστική οργάνωση» - ban σε Instagram/WhatsApp

Ρωσία: Η Meta είναι «εξτρεμιστική οργάνωση» – ban σε Instagram/WhatsApp

Η Ρωσία έχει προχωρήσει σε ban του Instagram και του WhatsApp, αφού χαρακτηρίζει τη Meta ως «εξτρεμιστική οργάνωση».

Δείτε επίσης: Η Google διακόπτει τις Play Store και YouTube πληρωμές στη Ρωσία

Ρωσία Meta
Ρωσία: Η Meta είναι «εξτρεμιστική οργάνωση» – ban σε Instagram/WhatsApp

Οι νέοι περιορισμοί έρχονται λίγο αφότου η Meta –η οποία κατέχει το Instagram, το WhatsApp και το Facebook– ανακοίνωσε ότι θα παραβεί την υπάρχουσα πολιτική και θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναρτήσεις που καλούν για βία κατά των Ρώσων και τον θάνατο του Πούτιν.

Ο χαρακτηρισμός για τον τεχνολογικό γίγαντα προήλθε από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δείτε επίσης: Η Ρωσία δημιουργεί τη δική της αρχή έκδοσης πιστοποιητικών TLS για να παρακάμψει τις κυρώσεις

«Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Νόμο “Περί καταπολέμησης της εξτρεμιστικής δραστηριότητας”, η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας έστειλε αίτηση στο δικαστήριο για να αναγνωρίσει τη Meta Platforms Inc. ως εξτρεμιστική οργάνωση και να απαγορεύσει τις δραστηριότητές της στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε σήμερα η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ρωσία Meta
Ρωσία: Η Meta είναι «εξτρεμιστική οργάνωση» – ban σε Instagram/WhatsApp

Δείτε επίσης: Facebook: Επιτρέπει προσωρινά τη ρητορική μίσους εναντίον της Ρωσίας

Η ρωσική κυβέρνηση είχε ήδη λάβει μέτρα κατά του Facebook – μπλοκάροντας το στη χώρα – αλλά το Instagram και το WhatsApp είναι πολύ πιο δημοφιλείς υπηρεσίες, ειδικά για τους νέους, και έτσι μέχρι τώρα είχε αναβάλει τη δράση εναντίον αυτών των πλατφορμών.

Ας δούμε και τι δήλωσε η Meta γι αυτή της την αλλαγή στην πολιτική: «Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία, κάναμε μια προσωρινή εξαίρεση για όσους επλήγησαν από τον πόλεμο, για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους προς τις ένοπλες ρωσικές δυνάμεις εισβολής.»

Αυτή η αλλαγή κατευθύνεται κυρίως προς τις χώρες που εμπλέκονται στη σύγκρουση και τις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά μόνο όσον αφορά την εισβολή. Η Meta είπε ότι θα συνεχίσει να αφαιρεί τη ρητορική μίσους που απευθύνεται στους Ρώσους γενικά, και από εδάφη εκτός της άμεσης σύγκρουσης.

Ωστόσο, αυτά τα «προσωρινά μέτρα» επέτρεψαν και τον έπαινο του τάγματος νεοναζί Azov, το οποίο παραδέχτηκε ότι στρατολογούσε νεοναζί και επί του παρόντος οπλίζεται στον αγώνα κατά της Ρωσίας.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS