Αυτήν τη στιγμή οι χρήστες στη Ρωσία δεν θα μπορούν να αγοράζουν εφαρμογές και παιχνίδια ή να πληρώνουν για συνδρομές και αγορές in-app. Η Google από τις 10 Μαρτίου ανέστειλε στη Ρωσία το σύστημα χρέωσης του Play store λόγω «διακοπής του συστήματος πληρωμών», που πιθανότατα προκλήθηκε από κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά των τραπεζών της χώρας. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε την αναστολή σε μια σελίδα υποστήριξης, όπου ανέφερε ότι οι Ρώσοι χρήστες συνεχίζουν να μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν εφαρμογές και παιχνίδια.
Δείτε επίσης: Το PlayStation αναστέλλει όλες τις αποστολές υλικού και λογισμικού στη Ρωσία
Οι ongoing συνδρομές δεν θα διακοπούν αμέσως, αλλά δεν θα μπορούν να ανανεωθούν μετά την ολοκλήρωσή τους. Η Google συμβούλεψε τους προγραμματιστές στη Ρωσία να κάνουν τις εφαρμογές τους δωρεάν και να απενεργοποιήσουν τις συνδρομητικές υπηρεσίες – τουλάχιστον προς το παρόν, εάν θέλουν να συνεχίσουν να τις καθιστούν διαθέσιμες για λήψη.
Δείτε επίσης: Η Ρωσία δημιουργεί τη δική της αρχή έκδοσης πιστοποιητικών TLS για να παρακάμψει τις κυρώσεις
Οι ερευνητές εντοπίζουν σπάνιο γαλαξία με τριπλό δακτύλιο
Elon Musk: Επικεφαλής Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας
Υπάρχει ζωή στα φεγγάρια του Ουρανού;
Σύμφωνα με το Reuters, το YouTube διακόπτει και όλες τις υπηρεσίες επί πληρωμή για τους θεατές στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των YouTube Premium, Channel Memberships, Super Chat και των πωλήσεων merchandise. Οι δημιουργοί στη χώρα εξακολουθούν να μπορούν να δημιουργούν έσοδα από θεατές εκτός της χώρας, οι οποίοι θα εξακολουθούν να μπορούν να τους στέλνουν Super Chat και να αγοράζουν τα εμπορεύματά τους.
Δείτε επίσης: Facebook: Επιτρέπει προσωρινά τη ρητορική μίσους εναντίον της Ρωσίας
Επιπλέον, η Google θέτει σε παύση τις διαφημίσεις για όλους τους διαφημιστές που εδρεύουν στη Ρωσία σε όλα τα properties της σε όλο τον κόσμο, επεκτείνοντας τις άλλες απαγορεύσεις που σχετίζονται με τις διαφημίσεις που εφάρμοσε από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το YouTube πιο πριν είχε απαγόρευσε στο Russia Today (RT) και άλλα κρατικά κανάλια μέσων ενημέρωσης να μπορούν να παράγουν έσοδα. Επίσης, απέκλεισε την πρόσβαση σε αυτά σε όλη την Ευρώπη μετά από εντολές της ΕΕ για απαγόρευση της μετάδοσής τους. Η Google απέκλεισε τα ρωσικά κρατικά μέσα από τη δυνατότητα δημιουργίας εσόδων από το περιεχόμενό τους σε όλα τα προϊόντα της, και τελικά σταμάτησε να πουλάει ads στη Ρωσία.
Πηγή πληροφοριών: engadget.com