ΑρχικήinetMastodon: Χιλιάδες νέοι χρήστες λόγω αγοράς του Twitter από τον Musk

Mastodon: Χιλιάδες νέοι χρήστες λόγω αγοράς του Twitter από τον Musk

Το κοινωνικό δίκτυο Mastodon απέκτησε 30.000 νέους χρήστες μέσα σε μια μέρα, αφότου ανακοινώθηκε επίσημα η αγορά του Twitter από τον Elon Musk.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Mastodon, Eugen Rochko, το κοινωνικό δίκτυο έχει δει μια ξαφνική ανάπτυξη, από τότε που ο Musk εξέφρασε ενδιαφέρον να αναλάβει το Twitter.

Οι μηνιαίοι αριθμοί ενεργών χρηστών του Mastodon έχουν αυξηθεί κατά 84.579 από τότε που ξέσπασε η ιστορία εξαγοράς του Twitter τη Δευτέραέγραψε ο Rochko σε μια ανάρτηση την Τετάρτη.

Mastodon χρήστες

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί χρήστες δεν ενθουσιάστηκαν με την είδηση ότι το Twitter ανήκει πλέον στον δισεκατομμυριούχο Elon Musk. Αρκετοί θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνο μια τόσο ισχυρή πλατφόρμα να περάσει στα χέρια ενός και μόνο ανθρώπου.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk αγοράζει τελικά το Twitter – Τι λέει ο Jack Dorsey;

Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί χρήστες εγκαταλείπουν το Twitter και αναζητούν άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το Mastodon, ένα κοινωνικό δίκτυο που μέχρι τώρα δεν ήταν τόσο δημοφιλές.

Οι χρήστες εγκαταλείπουν μαζικά το Twitter με πολλούς λογαριασμούς υψηλού προφίλ να χάνουν δεκάδες χιλιάδες followers. Για παράδειγμα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, έχασε 300.000 followers μετά την ανακοίνωση της πώλησης του Twitter στον Elon Musk. Υπήρξαν βέβαια και άτομα που είδαν τους followers τους να αυξάνονται, όπως η Marjorie Taylor Greene.

Όσον αφορά στο Mastodon, ο Rochko είπε ότι οι χρήστες έρχονται μαζικά στην υπηρεσία του “επειδή στο Mastodon παρουσιάζουμε ένα όραμα των social media που δεν μπορεί να αγοραστεί και να ανήκει σε κανένα δισεκατομμυριούχο“.

Ωστόσο, η μαζική εισροή χρηστών έχει προκαλέσει κάποια τεχνικά προβλήματα στο κοινωνικό δίκτυο.

Δείτε επίσης: Δυνατότητα edit του Twitter: Θα διατηρήσει τις προηγούμενες εκδόσεις ενός tweet;

Χωρίς αμφιβολία η ξαφνική και εκρηκτική επιτυχία επιβαρύνει τους πόρους μας, ειδικά τους public Mastodon servers που εμείς, ως μη κερδοσκοπική εταιρεία, διατηρούμε μόνοι μας: mastodon.social και mastodon.online“, ανέφερε σε ανάρτηση την Τρίτη.

Εργαζόμαστε ασταμάτητα για να διατηρήσουμε την ποιότητα της υπηρεσίας στο mastodon.social και στο mastodon.online, αλλά μπορεί να έχετε παρατηρήσει κάποια προβλήματα“, πρόσθεσε. “Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων“.

Mastodon Twitter Elon Musk

Το Mastodon είναι παρόμοιο με το Twitter, αλλά λειτουργεί ως decentralized κοινωνικό δίκτυο μέσω χιλιάδων ανεξάρτητων servers που ο καθένας έχει τους δικούς του κανόνες. Οι χρήστες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εγγραφούν στον διακομιστή που τους ενδιαφέρει και να ξεκινήσουν την πλοήγηση. Το Mastodon δίνει τη δυνατότητα για microblogging (κείμενα έως 500 λέξεις), αποστολή φωτογραφιών και μηνυμάτων και δημιουργία ιδιωτικών λογαριασμών. 

Το Mastodon είναι δωρεάν και open-source“, είπε ο Rochko. “Δεν έχει διαφημίσεις, σέβεται το απόρρητό σας“.

Ωστόσο, η ίδια η Mastodon είναι μη κερδοσκοπική, επομένως δεν διαθέτει τους πόρους μιας μεγάλης εταιρείας τεχνολογίας όπως το Twitter ή το Facebook. Η βάση χρηστών παραμένει μικρή. Ο Rochko εκτιμά ότι το Mastodon έχει πάνω από 3 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Το Twitter έχει 217 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά.

Δείτε επίσης: Facebook Messenger: Πώς να βρείτε αρχειοθετημένα μηνύματα;

Ωστόσο, ο οργανισμός Mastodon εργάζεται για τη βελτίωση της υπηρεσίας. Την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφόρησε μια επίσημη εφαρμογή Android. “Στο μέλλον, σκοπεύουμε να προσθέσουμε μηνύματα με end-to-end κρυπτογράφηση μαζί με περαιτέρω ενημερώσεις στην επίσημη εφαρμογή μας“, πρόσθεσε ο Rochko.

Πηγή: www.pcmag.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS