ΑρχικήsecurityΟι Anonymous μετονόμασαν το yacht του Putin σε «FCKPTN»

Οι Anonymous μετονόμασαν το yacht του Putin σε «FCKPTN»

Η ομάδα hacking Anonymous μετονόμασε το yacht του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin σε «FCKPTN» βανδαλίζοντας δεδομένα θαλάσσιας παρακολούθησης.

Anonymous yacht Putin
Οι Anonymous μετονόμασαν το yacht του Putin σε «FCKPTN»

Δείτε επίσης: Binance: Δεν θα μπλοκάρουμε λογαριασμούς Ρώσων χρηστών παρά το αίτημα της Ουκρανίας

Ένα μικρό παρακλάδι της μεγαλύτερης ομάδας – που είχε ήδη δεσμευτεί να υποστηρίξει την Ουκρανία και είχε επιτεθεί στον ρωσικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RT – μετονόμασε το πολυτελές σκάφος του Putin και άλλαξε τις πληροφορίες τοποθεσίας του για να φαίνεται ότι συνετρίβη στο Snake Island στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, οι χάκερ μετονόμασαν τον προορισμό του σε “anonymous” και “anonleaks”, πριν τελικά καταλήξουν στο “hell”.

Το yacht περιέχει μια εσωτερική πισίνα, σπα, πίστα χορού, γυμναστήριο, μπαρ και εξέδρα – όλα κοστίζουν 73 εκατομμύρια λίρες από την περιουσία του κ. Putin που υπολογίζεται στα 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών απαιτούσε από την ομάδα να χακάρει το «Automatic Identification System» που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση τοποθεσιών πλοίων που είναι σε operation και αποτελεί απαίτηση για όλα τα επιβατηγά και εμπορικά πλοία από το 2004.

Οι χάκερ, που εκπροσωπούνται από έναν γερμανικό λογαριασμό στο Twitter, «ήθελαν να βάλουν το yacht στο πεδίο των πακέτων κυρώσεων» καθώς και «να χαρίσουν λίγα χαμόγελα από την άποψη του troll», σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του Bloomberg Ryan Gallagher.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Ο “IT Army” της στοχεύει 31 ρωσικές οντότητες

Στον ιστότοπο Vesseltracker, το όνομα του πλοίου εξακολουθεί να είναι ρυθμισμένο σε “ANONYMO”.

Μια ανάρτηση που έγινε χθες από την ομάδα ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις κατά των τραπεζών και υπηρεσιών της Ρωσίας, του ιστότοπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας και της Roskomnadzor.

Οι χάκερ είπαν ότι αυτή «δεν ήταν μια επιχείρηση εναντίον του λαού της Ρωσίας. Δεν είναι καν μια επίθεση με στόχο τους Ρώσους στρατιώτες. Η επιχείρηση στοχεύει τον Putin και τον κρατικό μηχανισμό που ελέγχεται από τον Putin, τις κρατικές εταιρείες, τα κρατικά ελεγχόμενα ΜΜΕ και άτομα και ιδιωτικές εταιρείες που έχουν επωφεληθεί από το αυταρχικό σύστημα του Putin για δεκαετίες.»

Anonymous
Οι Anonymous μετονόμασαν το yacht του Putin σε «FCKPTN»

Η ομάδα Anonymous έδωσε και μια ιδέα για τα όρια των επιθέσεών της, λέγοντας ότι οι ακτιβιστές της γνωρίζουν ότι οι επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές όπως πυρηνικά εργοστάσια ή συστήματα ελέγχου κυκλοφορίας είναι «απαγορευμένες».

Δείτε επίσης: Χάρτες Google: Ερευνητές παρακολούθησαν την εισβολή στην Ουκρανία

Αντίθετα, πρόθεσή τους είναι να κρατήσουν τους τεχνικούς της Ρωσίας απασχολημένους, ώστε να μην μπορούν να προχωρήσουν σε επιθέσεις στην Ουκρανία ή στη Δύση.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS