ΑρχικήsecurityAIDA: τα πλοία της έπεσαν θύματα επίθεσης ransomware

AIDA: τα πλοία της έπεσαν θύματα επίθεσης ransomware

Σύμφωνα με τη Γερμανική εφημερίδα Bild, τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας AIDA, συμπεριλαμβανομένων των Aidamar και του Aidaperla, έχουν πέσει θύματα μίας τεράστιας κυβερνοεπίθεσης. Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες της AIDA στο λιμάνι της στο Ρόστοκ της Γερμανίας έχουν επηρεαστεί, από την διακοπή λειτουργίας των χερσαίων τηλεφωνικών και διαδικτυακών συστημάτων της.

AIDA

Τα προβλήματα ανάγκασαν την εταιρεία να ακυρώσει μια σειρά από κρουαζιέρες, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Προς το παρόν λόγω της κρίσης του COVID-19, μόνο αυτά τα δύο πλοία της Aida είχαν προγραμματιστεί να ταξιδέψουν με προορισμό τα Κανάρια Νησιά.

Όπως δήλωσε ένας από τους επιβάτες: «Είμαστε στην πέμπτη ημέρα της κρουαζιέρας μας. . . Το σύστημα κάρτας επιβίβασης σταμάτησε να λειτουργεί. Χρησιμοποιούνται χάρτινα κουπόνια που διαφορετικά θα χρεώνονταν αυτόματα, για παράδειγμα όταν αγοράζαμε κάτι. Μάθαμε εμπιστευτικά από το προσωπικό ότι υπήρξε επίθεση στους διακομιστές της Aida.»

Ο καπετάνιος του AIDAmar ανακοίνωσε στους επιβάτες του πλοίου ότι «υπήρχαν τεράστια προβλήματα πληροφορικής στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ρόστοκ. Όλα τα πλοία της Aida επηρεάζονται.»

Ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος, δήλωσαν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια επίθεση ransomware, η οποία έχει κλειδώσει τα συστήματα της εταιρείας.

Τουλάχιστον μία εφημερίδα ανέφερε ότι η Costa Crociere, που ανήκει επίσης στην Carnival Corporation, επηρεάζεται από προβλήματα πληροφορικής. Το ιστολόγιο Kreuzfahrttester ανέφερε ότι διακόπηκε η πρόσβαση στην διαδικτυακή πύλη πελατών της Costa.

Η Carnival Corporation δεν απάντησε σχετικά με το περιστατικό.

big techs-ransomware

Η Carnival Corporation αποκάλυψε στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού ότι μια θυγατρική εταιρεία της, αντιμετώπισε παραβίαση ασφαλείας που αφορούσε ransomware. Η Carnival είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 15 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισβολείς στον κυβερνοχώρο απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών και των υπαλλήλων της εταιρείας.

Τον Μάρτιο, η Carnival Cruise Line ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι σε δύο από τα κρουαζιερόπλοια της έλαβαν «παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δεδομένα των εργαζομένων και των πελατών διακυβεύτηκαν από επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).

Ένα χρόνο νωρίτερα, τον Μάιο του 2019, η Princess Cruises που ανήκει στην Carnival, εντόπισε μια σειρά παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (phishing) που στάλθηκαν στους υπαλλήλους της με αποτέλεσμα μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση τρίτων σε ορισμένους λογαριασμούς email υπαλλήλων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS