ΑρχικήsecurityΗ Whirlpool έπεσε θύμα της Nefilim ransomware συμμορίας

Η Whirlpool έπεσε θύμα της Nefilim ransomware συμμορίας

Whirlpool Nefilim ransomware
Η Whirlpool έπεσε θύμα της Nefilim ransomware συμμορίας

Η γνωστή εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Whirlpool έπεσε θύμα ransomware επίθεσης από τη συμμορία Nefilim. Μάλιστα, λέγεται ότι οι hackers έκλεψαν δεδομένα της εταιρείας πριν κρυπτογραφήσουν τα συστήματά της.

Η Whirlpoοl είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οικιακών εφαρμογών και συσκευών και απασχολεί 77.000 άτομα. Το 2019, τα έσοδά της ήταν περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Σαββατοκύριακο, η συμμορία του Nefilim ransomware δημοσίευσε αρχεία που είχαν κλαπεί από τη Whirlpool κατά τη διάρκεια μιας ransomware επίθεσης. Τα αρχεία αυτά περιελάμβαναν έγγραφα που σχετίζονται με παροχές σε εργαζόμενους, αιτήματα διαμονής, ιατρικές πληροφορίες και άλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Bleeping Computer, η Nefilim ransomware συμμορία επιτέθηκε στη Whirlpool το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου.

Η Whirlpool έπεσε θύμα της Nefilim ransomware συμμορίας

Η Whirlpool επικοινώνησε με το Bleeping Computer και επιβεβαίωσε τη ransomware επίθεση. Επίσης, δήλωσε ότι τα συστήματά της έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Ζούμε σε μια εποχή που τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο είναι πολύ διαδεδομένα σε κάθε κλάδο. Το απόρρητο των δεδομένων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη Whirlpool Corporation και επενδύουμε στην τεχνολογία και τις διαδικασίες που θα μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, τα δεδομένα μας και τις δραστηριότητές μας“, ανέφερε η εταιρεία.

Τον περασμένο μήνα η Whirlpool Corporation ανακάλυψε δείγμα ransomware στο περιβάλλον μας. Το κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε γρήγορα. Προς το παρόν δεν έχουμε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχουν εκτεθεί πληροφορίες των πελατών μας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιχειρησιακός αντίκτυπος“, δήλωσε η Whirlpοol Corporation στο Bleeping Computer μέσω email.

Η συμμορία πίσω από το Nefilim ransomware δεν είναι ιδιαίτερα δραστήρια, ειδικά σε σύγκριση με άλλες ransomware ομάδες. Ωστόσο, είναι αρκετά αποτελεσματική. Στο παρελθόν έχει, επίσης, στοχεύσει μεγάλες και γνωστές εταιρείες.

Για παράδειγμα, στη λίστα με τα θύματά της, βρίσκονται οι: Orange S.A., Dussman Group, Luxottica και Toll Group.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS