ΑρχικήsecurityΟυκρανία: Ο "IT Army" της στοχεύει 31 ρωσικές οντότητες

Ουκρανία: Ο “IT Army” της στοχεύει 31 ρωσικές οντότητες

Η Ουκρανία στρατολογεί έναν εθελοντικό «IT Army», που περιλαμβάνει ερευνητές ασφαλείας και hackers, για να πραγματοποιήσει κυβερνοεπιθέσεις σε τριάντα μία ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών υπηρεσιών, υποδομών ζωτικής σημασίας και τραπεζών.

IT Army

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk ενεργοποιεί την υπηρεσία Starlink στην Ουκρανία

Το Σάββατο, ο Υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, Mykhaylo Fedorov ανακοίνωσε ότι χρειάζονται εθελοντές με «ψηφιακά ταλέντα» για έναν «IT Army» που θα διεξάγει επιχειρησιακά καθήκοντα εναντίον της Ρωσίας στην πρώτη γραμμή του κυβερνοχώρου.

Αμέσως μετά, ένα κανάλι στο Telegram που δημιουργήθηκε για να οργανώσει τις επιχειρήσεις του, δημοσίευσε μια λίστα με ρωσικούς στόχους.

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει 31 στόχους, συμπεριλαμβανομένων ρωσικών κυβερνητικών υπηρεσιών, κυβερνητικών διευθύνσεων IP, κρατικών συσκευών αποθήκευσης και διακομιστών αλληλογραφίας, τρεις τράπεζες, μεγάλες εταιρείες που υποστηρίζουν υποδομές ζωτικής σημασίας, ακόμη και τη δημοφιλή ρωσική μηχανή αναζήτησης και πύλη email, Yandex.

Ο IT Army έρχεται αμέσως αφού το Υπουργείο Άμυνας άρχισε να στρατολογεί την υπόγεια κοινότητα hackers της Ουκρανίας για να βοηθήσει σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Ρωσίας.

Αυτή η πρόσκληση για δράση δημοσιεύτηκε μέσω του Yegor Aushev, του ιδρυτή της Cyber ​​Unit Technologies, ο οποίος μοιράστηκε μια φόρμα αίτησης στο Facebook.

Δείτε ακόμα: Ουκρανία: Χρειαζόμαστε εθελοντές χάκερ για την προστασία κρίσιμων υποδομών

Ο Aushev ισχυρίζεται ότι hackers από όλο τον κόσμο έχουν εγγραφεί για να βοηθήσουν την Ουκρανία, ακόμη και μερικοί από τη Ρωσία.

Ουκρανία

Η στρατολόγηση εθελοντών hackers και ερευνητών ασφάλειας φαίνεται να έχει κάποια επίδραση σε στοχευμένους ιστότοπους. Σήμερα, οι ιστότοποι του Κρεμλίνου, της Κρατικής Δούμας και του Υπουργείου Άμυνας ήταν εκτός σύνδεσης σε κάτι που φαίνεται να μοιάζει με επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS).

Για όσους επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό το «στρατό» είναι σημαντικό να έχουν υπόψην ότι η εκτέλεση επιθέσεων άρνησης υπηρεσίας, η παραβίαση δικτύων και υπολογιστών και η παραβίαση ιστοσελίδων εξακολουθούν να είναι παράνομες στις περισσότερες χώρες, ανεξάρτητα από τον στόχο.

Επιπλέον, όπως εξήγησε ο Robert Lee, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Dragos, πολλά χέρια που στοχεύουν την ίδια οντότητα θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη νόμιμη επιβολή του νόμου και τις κυβερνητικές λειτουργίες, καθώς και δραστηριότητες εταιρειών κυβερνοασφάλειας που έχουν νομικές συμφωνίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Η Ουκρανία συνδέει phishing που στοχεύει ένοπλες δυνάμεις με Λευκορώσους χάκερ

Ενώ οι κυβερνήσεις που βοηθούν την Ουκρανία μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια σε δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν ρωσικές οντότητες, είναι πολύ σημαντικό να σκεφτούμε τις νομικές συνέπειες της διεξαγωγής επιθέσεων πριν το κάνουμε.

Το κανάλι IT Army Telegram προτείνει επίσης στους ανθρώπους να μοιράζονται βίντεο από την επίθεση στην Ουκρανία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο YouTube και μέσω διαφημίσεων ως άλλο μέσο για να τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS