ΑρχικήsecurityPfizer: Κατηγορεί υπάλληλο για την κλοπή δεδομένων σχετικά με το εμβόλιο

Pfizer: Κατηγορεί υπάλληλο για την κλοπή δεδομένων σχετικά με το εμβόλιο

Η γνωστή φαρμακευτική εταιρεία Pfizer κατηγορεί μια υπάλληλο για την κλοπή μυστικών που σχετίζονται με το εμβόλιο για τον COVID-19, με σκοπό να τα μεταφέρει σε μια αντίπαλη εταιρεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg Law, η αμερικανική εταιρεία κατέθεσε καταγγελία σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κατά της Chun Xiao (Sherry) Li.

Δείτε επίσης: Google: Εκατοντάδες υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τον εμβολιασμό

Pfizer εμβόλιο
Pfizer: Κατηγορεί υπάλληλο για την κλοπή δεδομένων σχετικά με το εμβόλιο

Η καταγγελία αναφέρει ότι η Li ανέβασε περισσότερα από 12.000 αρχεία, συμπεριλαμβανομένων εμπιστευτικών εγγράφων, σε έναν λογαριασμό Google Drive. Τα αρχεία αυτά φαίνεται πως περιλαμβάνουν μελέτες της Pfizer για το εμβόλιο για τον COVID-19 και πληροφορίες για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

Λέγεται ότι η φαρμακευτική εταιρεία εντόπισε το περιστατικό κλοπής των δεδομένων, μετά την εγκατάσταση λογισμικού για την παρακολούθηση ύποπτης δραστηριότητας, όπως τη μεταφόρτωση αρχείων στο cloud. Η εταιρεία φέρεται να είχε ήδη απενεργοποιήσει το USB access στις συσκευές των εργαζομένων.

Δείτε επίσης: Apple: Οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι στα γραφεία θα κάνουν τεστ κάθε μέρα

Η υπάλληλος φέρεται να ανέβασε τα αρχεία για το εμβόλιο σε μια περίοδο τριών ημερών τον Οκτώβριο του 2021. Λέγεται ότι αξιωματούχοι της εταιρείας έκαναν έρευνες και βρήκαν ένα email από την Καλιφορνέζικη φαρμακευτική εταιρεία Xencor, το οποίο πρόσφερε στη Li μια θέση εργασίας.

κλοπή εμβόλιο

Όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, η Li λέγεται ότι ισχυρίστηκε ότι απλώς προσπαθούσε να οργανώσει τα αρχεία της. Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, σε διάστημα λίγων ωρών μεταξύ των συναντήσεων με το ερευνητικό προσωπικό της Pfizer, διέγραψε τα αρχεία.

Η Pfizer λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τη διαφύλαξη ευαίσθητων και εμπιστευτικών πληροφοριών“, σημειώνεται σε δήλωση της εταιρείας. “Η προστασία αυτών των πληροφοριών είναι σημαντική για την επιστημονική καινοτομία“.

Δείτε επίσης: Εμβόλια Covid-19 για παιδιά: Η παραπληροφόρηση ξεκίνησε!

Ο ιδρυτής της εταιρείας ασφαλείας ImmuniWeb, Ilia Kolochenko, εξήγησε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες αποτελούν σημαντικό στόχο τόσο για τους hackers που υποστηρίζονται από κυβερνήσεις όσο και για τους hackers που έχουν οικονομικά κίνητρα.

Ορισμένες εκστρατείες είναι εξαιρετικά περίπλοκες και ενδέχεται να περιλαμβάνουν εσκεμμένα false flags, όπως περιστατικά που σχετίζονται με υπαλλήλους, για να αποσπάσουν την προσοχή των ομάδων κυβερνοασφάλειας από μια πολύ μεγαλύτερη εισβολή“, πρόσθεσε.

Αυτό μπορεί να ισχύει και για το περιστατικό της Pfizer που αποκαλύφθηκε, αλλά είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα αυτή τη στιγμή“.

Πηγή: Infosecurity Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS