ΑρχικήUpdatesΤεχνολογία επόμενης γενιάς στο Chrome 94 beta για καλύτερο gaming

Τεχνολογία επόμενης γενιάς στο Chrome 94 beta για καλύτερο gaming

Η ανακοίνωση του Chrome 94 beta της Google, αναφέρει ότι εφαρμόζει ορισμένα νέα πρότυπα ιστού που θα μπορούσαν να κάνουν την εμπειρία gaming που βασίζεται σε προγράμματα περιήγησης ακόμη καλύτερη.

Δείτε επίσης: Google SafeSearch: Τί είναι και πώς προστατεύει τα παιδιά στο Διαδίκτυο;

Το WebCodecs που θα κυκλοφορήσει σύντομα θα μπορούσε να κάνει το gaming στο cloud ευκολότερο και γρηγορότερο, ενώ το πειραματικό WebGPU θα μπορούσε να διευκολύνει τους προγραμματιστές παιχνιδιών που εκτελούνται στο πρόγραμμα περιήγησης, να αξιοποιήσουν την ισχύ του υπολογιστή σας.

Chrome 94

Το WebCodecs είναι API που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους προγραμματιστές καλύτερη πρόσβαση στους κωδικοποιητές βίντεο, που αναλαμβάνουν τις ροές βίντεο. Ενώ υπάρχουν ήδη μέθοδοι για την αναπαραγωγή βίντεο στο Chrome, δεν είναι απαραίτητα σχεδιασμένες για πράγματα όπως το gaming στο cloud, το οποίο είναι καλύτερο όταν έχει όσο το δυνατόν χαμηλότερη καθυστέρηση. Το WebCodecs έχει σχεδιαστεί για να αποφεύγει τα γενικά έξοδα, καθιστώντας ευκολότερο να μεταφέρετε την εισερχόμενη ροή βίντεο στην οθόνη σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενδεχομένως με τη βοήθεια αποκωδικοποίησης υλικού. Αυτό επίσης, θεωρητικά, θα το κάνει να αποδίδει καλύτερα σε πιο αργές μηχανές (που είναι τα είδη υπολογιστών όπου το cloud gaming είναι ούτως ή άλλως πιο επιθυμητό).

Το νεότερο, πιο πειραματικό WebGPU δίνει στους προγραμματιστές ιστού καλύτερη πρόσβαση στην ιπποδύναμη γραφικών του υπολογιστή σας, αφήνοντάς τους να συνδεθούν με το εγγενές API γραφικών του υπολογιστή σας (παρόμοιο με το Apple’s Metal, το Microsoft DirectX 12 ή το Vulkan). Με πιο απλά λόγια, διευκολύνει τους προγραμματιστές ιστού να “μιλήσουν” με την κάρτα γραφικών σας σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από άλλα επίπεδα που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την διαδικασία. Πρόκειται για μια έκδοση επόμενης γενιάς του WebGL, η οποία επιτρέπει στους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν το πλαίσιο OpenGL. Στο μέλλον, η τεχνολογία θα διευκολύνει τους προγραμματιστές να κάνουν καλύτερα τα γραφικά στα παιχνίδια που εκτελούνται στο πρόγραμμα περιήγησης, αξιοποιώντας την πλήρη ισχύ των GPU της τρέχουσας γενιάς.

Δείτε ακόμα: Bug του Google app σε Android δημιουργεί θέμα στις κλήσεις

gaming

Και οι δύο τεχνολογίες λειτουργούν και εκτός παιχνιδιού. Σε μια ομιλία τον Ιούλιο του 2020, η Google ανέφερε ότι το Zoom ενδιαφερόταν να χρησιμοποιήσει το WebCodecs στις τηλεδιασκέψεις της και ότι το WebGPU θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την απόδοση τρισδιάστατων μοντέλων στο πρόγραμμα περιήγησης ή για την επιτάχυνση μοντέλων μηχανικής εκμάθησης. Και τα δύο κομμάτια της τεχνολογίας είναι ανοικτά πρότυπα, που αναπτύχθηκαν από το W3C και άλλοι κατασκευαστές προγράμματος περιήγησης έχουν αρχίσει να τα δοκιμάζουν επίσης.

Φυσικά, πιθανότατα δεν θα δούμε εμπειρίες που υποστηρίζονται από WebCodecs ή WebGPU πολύ σύντομα. Ενώ το WebCodecs είναι όντως κοντά στην κυκλοφορία, οι προγραμματιστές θα πρέπει να κάνουν τις εφαρμογές τους να λειτουργούν με αυτό. Όσον αφορά το WebGPU, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πειραματική φάση, την οποία η Google αναμένει να τελειώσει στις αρχές του 2022. Το αν θα καταλήξει ως χαρακτηριστικό εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθεί η δοκιμή, εάν έχουν πληρούνται οι προδιαγραφές και αν υπάρχουν αρκετά άτομα που ενδιαφέρονται να το χρησιμοποιήσουν.

Δείτε επίσης: Google, Facebook: Ετοιμάζουν νέο υποθαλάσσιο δίκτυο που συνδέει Ιαπωνία και νοτιοανατολική Ασία

Ενώ αυτές οι τεχνολογίες μπορεί να μην κάνουν πράγματα που ήταν αδύνατα, είναι σίγουρα συναρπαστικά. Όταν τα πράγματα είναι ευκολότερα ή πιο ευέλικτα, μειώνεται το εμπόδιο εισόδου για τους προγραμματιστές. Για τους παίκτες που θέλουν να παίξουν στο διαδίκτυο, είτε μέσω ροής είτε μέσω εγγενών παιχνιδιών, ο χρόνος που αφιερώνουν οι προγραμματιστές στο να καταλάβουν πώς να μεταφέρουν τα καρέ στην οθόνη είναι ο χρόνος που μπορούν να αφιερώσουν για να βελτιώσουν άλλα μέρη της εμπειρίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS