ΑρχικήsecurityΤο WhatsApp λανσάρει διαφημιστική εκστρατεία για το απόρρητο

Το WhatsApp λανσάρει διαφημιστική εκστρατεία για το απόρρητο

Το WhatsApp λάνσαρε την πρώτη μεγάλη του διαφημιστική καμπάνια που αφορά το απόρρητο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

WhatsApp

Δείτε επίσης: WhatsApp: Μπορεί να λάβετε κλήση για επαλήθευση του λογαριασμού σας

Η καμπάνια ακολουθεί των αντιδράσεων των πελατών έναντι των αλλαγών στους όρους και τις προϋποθέσεις του, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Η πλατφόρμα δήλωσε επίσης ότι είναι σταθερή ενάντια στην πίεση από κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, να συμβιβαστούν στον τρόπο με τον οποίο κρυπτογραφεί τα μηνύματα.

Οι αρχές θα πρέπει να «απαιτούν περισσότερη ασφάλεια» και όχι λιγότερη, δήλωσε ο προϊστάμενος του WhatsApp Will Cathcart στο BBC.

Η εκστρατεία marketing θα τρέξει διεθνώς, ξεκινώντας τη Δευτέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Το WhatsApp χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, πράγμα που σημαίνει ότι τα μηνύματα μπορούν να διαβαστούν μόνο στη συσκευή που τα στέλνει και τη συσκευή που τα λαμβάνει. Το ίδιο το WhatsApp – και από προεπιλογή η μητρική του εταιρεία Facebook – δεν μπορεί να τα δει ή να τα παρακολουθήσει, ούτε και η επιβολή του νόμου.

Η υπουργός Εσωτερικών Priti Patel χαρακτήρισε τη χρήση κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο ως «μη αποδεκτή» στον αγώνα κατά της κοινοποίησης παράνομου περιεχομένου.

Σε ομιλία της τον Απρίλιο είπε ότι ήθελε να την δει να χρησιμοποιείται «με τρόπο που να είναι σύμφωνος με τη δημόσια προστασία και την ασφάλεια των παιδιών», αλλά δεν ανέλυσε πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει στην πράξη.

Το Facebook αναφέρει ότι σκοπεύει να αναπτύξει την κρυπτογράφηση ευρύτερα στις άλλες υπηρεσίες του.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Επιβεβαιώθηκε η υποστήριξη από πολλαπλές συσκευές

Το WhatsApp είναι ήδη μπλοκαρισμένο στην Κίνα και μήνυσε την ινδική κυβέρνηση για τους νέους ψηφιακούς κανόνες που θα το αναγκάσουν να παραβιάσει τις προστασίες απορρήτου του.

Ο κ. Cathcart είπε ότι “βλέπει την πραγματικότητα” και ότι και άλλες χώρες θα μπορούσαν να επιλέξουν να μπλοκάρουν την πλατφόρμα καθώς οι κανονισμοί στον τομέα της τεχνολογίας θα αλλάξουν σε όλο τον κόσμο.

Καταπολέμηση παράνομου περιεχομένου

Παρόλο που η εταιρεία δεν μπορεί να δει το περιεχόμενο των μηνυμάτων, έχει αναπτύξει άλλα εργαλεία που τη βοηθούν να αποκλείσει παράνομο υλικό και παραπλανητικές πληροφορίες.

Το WhatsApp μπλοκάρει δύο εκατομμύρια λογαριασμούς κάθε μήνα και το 2020 η πλατφόρμα ανέφερε 300.000 εικόνες στο Εθνικό Κέντρο για τα Παιδιά που Εξαφανίστηκαν, δήλωσε ο κ. Cathcart.

Αυτό το κάνει χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό αναφορών από παραλήπτες μηνυμάτων και machine-learning χρησιμοποιώντας τα μη κρυπτογραφημένα δεδομένα που μπορεί να δει το WhatsApp – όπως ο όγκος των μηνυμάτων που στέλνει ένας λογαριασμός και σε πόσες ομάδες συμμετέχει. Υπάρχουν όρια για τον αριθμό των ατόμων που ένας χρήστης μπορεί να κοινοποιήσει το ίδιο μήνυμα.

Δείτε επίσης: Δυσκολεύεστε να βρείτε το sticker που θέλετε στο WhatsApp; Ήρθε η λύση!

Σύγχυση όρων και προϋποθέσεων

Τον Ιανουάριο, χιλιάδες χρήστες απείλησαν να εγκαταλείψουν το WhatsApp, πιστεύοντας λανθασμένα ότι θα αρχίσει να μοιράζεται τα δεδομένα ανταλλαγής μηνυμάτων με το Facebook μετά από μια ανακοίνωση σχετικά με αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις του.

Όσοι δεν αποδεχτούν την ενημέρωση θα αρχίσουν να χάνουν τη λειτουργικότητά τους, είπε η εταιρεία.

Υπήρχαν ψευδείς ισχυρισμοί ότι το απόρρητο των προσωπικών μηνυμάτων επρόκειτο να αλλάξει και χιλιάδες άνθρωποι που ανησύχησαν μεταφέρθηκαν σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Signal και το Telegram.

Στην πραγματικότητα, οι αλλαγές σχετίζονται κυρίως με τη δυνατότητα στις εταιρείες να δέχονται πληρωμές μέσω WhatsApp. Ο Will Cathcart είπε ότι η εταιρεία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη «σύγχυση» που είχε δημιουργήσει η ανακοίνωση.

Πηγή πληροφοριών: bbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS