ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA: Θα μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο στο πιο μακρινό άκρο της Σελήνης

NASA: Θα μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο στο πιο μακρινό άκρο της Σελήνης

Η NASA επέλεξε τρία νέα επιστημονικά φορτία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Commercial Lunar Payload Services, που αποτελεί μέρος του προγράμματος Artemis. Από τα τρία αυτά φορτία, δύο θα προσγειωθούν στο σεληνιακό ημισφαίριο που είναι πιο μακριά από τον πλανήτη μας. Θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που η NASA προσγειώνει τέτοια φορτία στην άκρη της Σελήνης και σκοπός είναι να συλλέξει δεδομένα σχετικά με την περιοχή, ως έναν πιθανό μελλοντικό προορισμό για τους αστροναύτες του προγράμματος Artemis.

NASA Σελήνης

Δείτε επίσης: Πώς να τραβήξετε καλές φωτογραφίες του φεγγαριού με το κινητό σας

Η πιο μακρινή πλευρά της Σελήνης, παρέμεινε ανέγγιχτη από μηχανήματα και διαστημόπλοια έως ότου η αποστολή Chang’e-4 της Κίνας προσγειώθηκε σε αυτή την περιοχή το 2019. Υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να μάθουμε γι’ αυτό το ημισφαίριο του φεγγαριού, πριν αρχίσουμε να στέλνουμε ανθρώπους για να το επισκεφθούν. Ένα από τα φορτία που επέλεξε η NASA, πρόκειται να προσγειωθεί σε έναν κρατήρα πρόσκρουσης, που ονομάζεται Schrödinger basin, για να κατανοήσει καλύτερα την τεκτονική δραστηριότητα σε αυτό το άκρο.

Το Farside Seismic Suite, ένα έργο του Jet Propulsion Laboratory, θα περάσει μήνες συλλέγοντας δεδομένα χρησιμοποιώντας δύο σεισμόμετρα. Εκτός από την παροχή περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τη σεληνιακή τεκτονική δραστηριότητα, αναμένεται επίσης να ρίξει φως στο πώς επηρεάζεται αυτή η πλευρά της Σελήνης από μικρούς μετεωρίτες, καθώς και να παρέχει περισσότερα δεδομένα για την εσωτερική δομή του πλανήτη.

Δείτε ακόμα: NASA: Νέες εικόνες από το Γανυμήδη, το μεγαλύτερο φεγγάρι του ηλιακού μας συστήματος

NASA Σελήνης

Τα ευρήματα από αυτό το έργο θα συμπληρώσουν τα σεισμικά δεδομένα που συλλέχθηκαν από ένα άλλο φορτίο που κατευθύνθηκε προς τον κρατήρα Schrödinger. Εξοπλισμένο με δύο όργανα, θα διερευνήσει την εσωτερική ροή θερμότητας και την ηλεκτρική αγωγιμότητα.

Ωστόσο, ένα από τα φορτία που έχουν επιλεγεί, που ονομάζεται Lunar Vertex, θα κατευθυνθεί προς τον Reiner Gamma, έναν από τους πιο ορατούς σεληνιακούς στροβιλισμούς από τη Γη. Δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα τι ακριβώς είναι οι σεληνιακοί στροβιλισμοί ή πώς σχηματίζονται, αλλά πιστεύεται ότι σχετίζονται με ανωμαλίες στο μαγνητικό πεδίο της Σελήνης. Το Lunar Vertex, αποτελούμενο από ένα lander και ένα rover, θα κάνει μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου για να το μελετήσουν οι επιστήμονες.

Δείτε επίσης: SpaceX DearMoon: 6ημερο ταξίδι στο φεγγάρι για 8 άτομα το 2023

Και τα τρία φορτία υποβλήθηκαν στη NASA, στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για το Surface of the Moon (PRISM) για ωφέλιμα φορτία και έρευνες. Οι ομάδες εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με τη NASA για το πόσο θα στοιχίσει να κάνει τις προτάσεις τους πραγματικότητα, αλλά ο στόχος του οργανισμού είναι να παραδώσει τα ωφέλιμα φορτία στον προορισμό τους το 2024.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS