ΑρχικήyoutubeΠώς να τραβήξετε καλές φωτογραφίες του φεγγαριού με το κινητό σας

Πώς να τραβήξετε καλές φωτογραφίες του φεγγαριού με το κινητό σας

Όταν βγαίνει το φεγγάρι, πόσο μάλλον όταν έχει πανσέληνο, πολλοί θέλουν να το απαθανατίσουν τραβώντας φωτογραφίες με το κινητό τους. Δυστυχώς όμως είναι δύσκολο να βγουν καλές φωτογραφίες του φεγγαριού. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: i) επειδή είναι πολύ μακριά και αν δεν έχετε τηλεφακό (που κάνει το φεγγάρι να φαίνεται πιο κοντά από ότι είναι), θα εμφανίζεται πάντα ως μια πολύ μικρή κουκκίδα στο πλαίσιο, και ii) επειδή η λήψη φωτογραφιών τη νύχτα είναι γενικά μία δύσκολη υπόθεση.

Οι επαγγελματικές κάμερες σάς επιτρέπουν να αλλάξετε το ISO, δηλαδή την ψηφιακή ευαισθησία του αισθητήρα σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς να χάσετε την ποιότητα της εικόνας.

Διαβάστε επίσης: iPhone: Πώς να δείτε ένα map με όλες τις φωτογραφίες σας

καλές φωτογραφίες του φεγγαριού με κινητό
Πώς να τραβήξετε καλές φωτογραφίες του φεγγαριού με το κινητό σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του smartphone σας;
Η σύντομη απάντηση είναι «ναι», αλλά καλό θα ήταν να κατεβάσετε μία εφαρμογή και να φωτογραφίσετε το φεγγάρι μέσω αυτής, αντί να χρησιμοποιήσετε την κάμερα που βρίσκεται στο iPhone ή το Android σας. Ορισμένες εφαρμογές σάς επιτρέπουν να αυξήσετε τον βαθμό ευαισθησίας, επιτρέποντάς σας να πραγματοποιήσετε λήψη με χαμηλό φωτισμό.

Κάτι άλλο που θα μπορούσατε κάνετε, είναι να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει και κάποιο άλλο στοιχείο στην εικόνα – έτσι ώστε να καταγράφετε το φεγγάρι καθώς περνά, ας πούμε, από μία όμορφη γέφυρα ή ένα βουνό. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε μία άλλη οπτική για το μέγεθος του φεγγαριού, ενώ παράλληλα δημιουργείται μία πιο ενδιαφέρουσα εικόνα.

Δείτε ακόμη: Πώς να επεξεργαστείτε φωτογραφίες σε Android συσκευές;

καλές φωτογραφίες του φεγγαριού με κινητό
Πώς να τραβήξετε καλές φωτογραφίες του φεγγαριού με το κινητό σας

Αλλά ακόμη και με αυτές τις εφαρμογές το αποτέλεσμα ενδέχεται να μην σας αφήσει ικανοποιημένους.

Για να τραβήξετε μία υπέροχη φωτογραφία του φεγγαριού, χρειάζεστε έναν τηλεφακό ή φακό ζουμ. Εκτός από μία επαγγελματική κάμερα και έναν τρίποδα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κι ένα καλώδιο απελευθέρωσης ή το χρονόμετρο καθυστέρησης δύο δευτερολέπτων για να απελευθερώσετε το κλείστρο. Αυτό αποτρέπει το κούνημα της κάμερας όταν πατάτε το κουμπί. Σας επιτρέπει όχι μόνο να αυξήσετε το μέγεθος του φεγγαριού στο πλαίσιο, αλλά και να διατηρήσετε όλες τις λεπτομέρειες που υπάρχουν μέσα σε αυτό, κρατώντας παράλληλα την εικόνα όσο πιο δυνατή γίνεται.

Πρόταση: Deep Nostalgia: «Ζωντανέψτε» παλιές φωτογραφίες με τη βοήθεια του AI!

καλές φωτογραφίες του φεγγαριού με κινητό
Πώς να τραβήξετε καλές φωτογραφίες του φεγγαριού με το κινητό σας

Οι ρυθμίσεις σας θα αλλάξουν ανάλογα με την ποιότητα της κάμερας που χρησιμοποιείτε. Αλλά το ISO θα πρέπει να ρυθμιστεί σε 100, το οποίο διατηρεί την ποιότητα της εικόνας στο μέγιστο. Στη συνέχεια, ορίστε τον τύπο του αρχείου σας σε RAW – αυτό επιτρέπει το μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου που έχει η κάμερά σας.

Τέλος, όσον αφορά το διάφραγμα, αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό κατά τη λήψη του φεγγαριού, οπότε στοχεύστε περίπου στο f8.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS