ΑρχικήsecurityMark Brnovich: Είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγει κάποιος την παρακολούθηση από τη...

Mark Brnovich: Είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγει κάποιος την παρακολούθηση από τη Google!

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα Mark Brnovich συμμετείχε στο “Justice with Judge Jeanine” το Σάββατο το βράδυ, για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη αγωγή του κράτους του κατά της Google. Η Google κατηγορείται για την παρακολούθηση των χρηστών της Αριζόνα, χωρίς την έγκρισή τους.

Σύμφωνα με την αγωγή, η τεχνολογική εταιρεία συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες τοποθεσίας ακόμα και όταν οι χρήστες έχουν απενεργοποιήσει τη δυνατότητα παρακολούθησης.

Δείτε επίσης: Google: Αντιμετωπίζει αγωγή 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Είναι τόσο απλό: ισχυριζόμαστε ότι η Google παραβιάζει τον νόμο περί προστασίας των καταναλωτών“, δήλωσε ο Brnovich. “Αυτό που έχουμε αποκαλύψει είναι ότι η Google συλλέγει συστηματικά όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για εσάς και όλους τους άλλους σε αυτήν τη χώρα, χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να εξαιρεθείτε ουσιαστικά από αυτό“.

Η αγωγή αναφέρει, επίσης, ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους της Google είχαν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η εταιρεία.

Ουσιαστικά, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, παρακολουθούν ό,τι κάνετε. Συλλέγουν κάθε πληροφορία“, δήλωσε ο Brnovich.

Βασικά γνωρίζουν περισσότερα από το σύζυγό σας για το πού ήσασταν και περισσότερα από ένα ταξιδιωτικό γραφείο για το πού πηγαίνετε“, πρόσθεσε.

Brnovich Αριζόνα Google αγωγή

Ο Γενικός Εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι η Google ενεργεί ως διαφημιστική εταιρεία που ενδιαφέρεται για την απόκτηση περισσότερων εσόδων και εκμεταλλεύεται τη συλλογή πληροφοριών για να χειραγωγεί τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Δείτε επίσης: Δικαστήριο επιβεβαιώνει ότι η Google παραπλάνησε χρήστες σχετικά με τη συλλογή δεδομένων τοποθεσίας

Η παρουσιάστρια του “Justice with Judge Jeanine”, Jeanine Pirro, σημείωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα έπρεπε να εκδώσει δικαστική απόφαση ή ένταλμα για να αποκτήσει τις πληροφορίες τοποθεσίας που διαθέτει η Google. Ο Brnovich συμφώνησε.

Αν ήθελα να εντοπίσω την τοποθεσία κάποιου … θα έπρεπε να έχω ένταλμα και να ζητήσω από έναν δικαστή να το εγκρίνει. Η Google δεν το κάνει“, είπε.

Ο Brnovich είπε ότι η Google υπερασπίζεται τον εαυτό της λέγοντας ότι ζητά από τους χρήστες να συμφωνήσουν σε κάποιους “όρους και προϋποθέσεις”. Η εταιρεία θεωρεί ότι από τη στιγμή που οι χρήστες συμφωνούν με αυτούς τους όρους, συμφωνούν και με την κοινοποίηση των πληροφορίων τους.

Δείτε επίσης: Χιλιάδες γυναίκες μηνύουν τη Google για μισθολογικές ανισότητες

Πόσο εύκολο είναι να εξαιρεθεί κάποιος από αυτό;” ρώτησε η Pirro.

Είναι σχεδόν αδύνατο“, απάντησε ο Brnovich. “Ακόμα και όταν οι χρήστες έχουν εξαιρεθεί από τις υπηρεσίες τοποθεσίας, η Google εξακολουθεί να τους παρακολουθεί. Αυτό δείχνουν τα εσωτερικά έγγραφα“, πρόσθεσε. “Ίσως πιστεύετε ότι θα εξαιρεθείτε αλλά όχι, δεν συμβαίνει αυτό“.

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Αριζόνας και Google σχετικά με την παρακολούθηση των χρηστών ξεκίνησε το 2020.

Πηγή: Fox News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS