ΑρχικήinetΧιλιάδες γυναίκες μηνύουν τη Google για μισθολογικές ανισότητες

Χιλιάδες γυναίκες μηνύουν τη Google για μισθολογικές ανισότητες

Google μισθολογικές ανισότητες
Χιλιάδες γυναίκες μηνύουν τη Google για μισθολογικές ανισότητες

Τέσσερις γυναίκες που εργάζονταν στη Google εκπροσωπούν (με απόφαση δικαστηρίου) 10.800 πρώην υπαλλήλους, επίσης γυναίκες, σε μια δίκη κατά της εταιρείας. Οι γυναίκες υπάλληλοι κατηγορούν τη Google για μισθολογικές ανισότητες ανάμεσα στα δύο φύλα. Αυτές οι υπάλληλοι κατείχαν διάφορες θέσεις στον τεχνολογικό γίγαντα από το 2013: μηχανικοί, program managers, πωλήτριες κλπ.

Δείτε επίσης: Η Google θα πληρώσει 3,8 εκατ. δολάρια γιατί έκανε διακρίσεις

Οι ενάγουσες, οι οποίες ζητούν αποζημίωση άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων, ισχυρίζονται ότι η Google παραβίασε τον νόμο που ισχύει στην Καλιφόρνια για την ισότητα αμοιβών, πληρώνοντάς τις λιγότερο από τους άνδρες υπαλλήλους που είχαν τις ίδιες θέσεις στην εταιρεία. Επίσης, για να πάρει προαγωγή μια γυναίκα έπρεπε να δουλέψει περισσότερο καιρό, ενώ οι προαγωγές στις γυναίκες ήταν γενικά λιγότερο συχνές. Σύμφωνα με την αγωγή, οι γυναίκες υπάλληλοι στην Google κερδίζουν περίπου 16.800 $ λιγότερα από έναν “άνδρα που βρίσκεται σε παρόμοια θέση”.

Δείτε επίσης: Color of Change: Να διερευνηθεί η Google για φυλετικές διακρίσεις

Google γυναίκες
Χιλιάδες γυναίκες μηνύουν τη Google για μισθολογικές ανισότητες

Η Google, από τη μεριά της, είπε ότι αρνείται τους βασικούς ισχυρισμούς της αγωγής αυτής. Η αρχική αγωγή, η οποία ξεκίνησε από τις Kelly Ellis, Holly Pease και Kelli Wisuri το 2017 απορρίφθηκε από έναν δικαστή πριν υποβληθεί ξανά τον επόμενο χρόνο με άλλη μια ενάγουσα, την Heidi Lamar. Τώρα, οι τέσσερις γυναίκες πήραν την άδεια να εκπροσωπήσουν όλες τις άλλες υπαλλήλους που αδικήθηκαν από τη Google.

Αυτά τα περιστατικά είναι, δυστυχώς, συνηθισμένα, όπως δείχνουν διάφορες έρευνες. Πριν μερικές ημέρες, δημοσιεύτηκε μια τέτοια έρευνα από την πλατφόρμα πρόσληψης Hired, η οποία έδειξε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μισθολογικές ανισότητες στον τεχνολογικό κλάδο. Αυτοί που αδικούνται κυρίως είναι οι γυναίκες και οι έγχρωμοι άνθρωποι.

Μάθετε περισσότερα: Τεχνολογία: Γυναίκες και έγχρωμοι άνθρωποι παίρνουν χαμηλότερους μισθούς

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hired είπε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει και τόνισε ότι: “Οι υπάλληλοι στον τεχνολογικό κλάδο αναμένουν σήμερα να αποζημιώνονται με βάση την αξία τους χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις λόγω φύλου ή φυλής“.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS