ΑρχικήinetΤεχνολογία: Γυναίκες και έγχρωμοι άνθρωποι παίρνουν χαμηλότερους μισθούς

Τεχνολογία: Γυναίκες και έγχρωμοι άνθρωποι παίρνουν χαμηλότερους μισθούς

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την πλατφόρμα πρόσληψης Hired, ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν μισθολογικές ανισότητες στον τεχνολογικό κλάδο, από τις οποίες επηρεάζονται κυρίως γυναίκες και έγχρωμοι άνθρωποι.

Δείτε επίσης: 5 ακόμη γυναίκες καταγγέλουν την Amazon: Διακρίσεις φύλου, φυλής και παρενοχλήσεις

Γυναίκες έγχρωμοι
Τεχνολογία: Γυναίκες και έγχρωμοι άνθρωποι παίρνουν χαμηλότερους μισθούς

Η πλατφόρμα Hired δημοσιεύει ετήσιες αναφορές σχετικά με τις ανισότητες των μισθών από το 2017. Η νέα έκθεση διαπίστωσε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνδρες λαμβάνουν υψηλότερους μισθούς από τις γυναίκες ακόμα και αν βρίσκονται στην ίδια εταιρεία και έχουν την ίδια θέση εργασίας.

Και ενώ οι έγχρωμοι άνθρωποι, οι Ισπανόφωνοι και οι Ασιάτες είδαν κάποια βελτίωση στο μισθό τους σε σχέση με 1-2 χρόνια πριν, οι έγχρωμοι εξακολουθούν να λαμβάνουν λιγότερα χρήματα.

Οι εταιρείες που δεν θα λάβουν ουσιαστικά μέτρα για να μειώσουν το μισθολογικό τους χάσμα, κινδυνεύουν να χάσουν κορυφαία ταλέντα“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hired, Josh Brenner.

Δείτε επίσης: Color of Change: Να διερευνηθεί η Google για φυλετικές διακρίσεις

Για την έρευνά της, η Hired συγκέντρωσε δεδομένα από περισσότερες από 226.000 αιτήσεις συνέντευξης και προσφορές εργασίας που διευκολύνθηκαν μέσω της πλατφόρμας της, καθώς και από 10.000 εταιρείες και 245.000 άτομα που αναζητούν εργασία.

Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι η ανισότητα και οι διακρίσεις εξακολουθούν να υφίστανται στον τεχνολογικό κλάδο.

τεχνολογικό κλάδο μισθολογικές ανισότητες
Τεχνολογία: Γυναίκες και έγχρωμοι άνθρωποι παίρνουν χαμηλότερους μισθούς

Το μέρος αλλά και η ίδια η θέση εργασίας μπορούν, επίσης, να διαδραματίζουν ρόλο στις μισθολογικές ανισότητες. Για παράδειγμα, το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων στο Λονδίνο ανέρχεται στο 10%, αρκετά υψηλότερο από το χάσμα στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο έχει διαφορά 5%. Όσον αφορά στη θέση εργασίας, οι γυναίκες software engineers παίρνουν κατά μέσο όρο 4,1% χαμηλότερο μισθό από τους άνδρες software engineers.

Δείτε επίσης: Η Google θα πληρώσει 3,8 εκατ. δολάρια γιατί έκανε διακρίσεις

Η έκθεση διαπίστωσε, επίσης, ότι οι γυναίκες και οι έγχρωμοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι υπάρχει μισθολογικό χάσμα. Το ποσοστό των ανδρών που πιστεύει το ίδιο πράγμα, είναι μικρότερο. Επιπλέον, το ποσοστό των γυναικών που αναφέρει ότι υφίσταται διακρίσεις είναι μεγαλύτερο από αυτό των ανδρών (57% έναντι 36%). Τέλος, όταν οι λευκοί υπάλληλοι συνειδητοποιούν ότι αντιμετωπίζουν μισθολογικές ανισότητες, είναι πιο πιθανό να λάβουν αποζημίωση σε σχέση με τους έγχρωμους ή τους Ισπανόφωνους.

Το 2021, οι εργοδότες πρέπει να αναλάβουν δράση“, δήλωσε ο Brenner. “Οι υπάλληλοι στον τεχνολογικό κλάδο αναμένουν σήμερα να αποζημιώνονται με βάση την αξία τους χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις λόγω φύλου ή φυλής“.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS