ΑρχικήinetColor of Change: Να διερευνηθεί η Google για φυλετικές διακρίσεις

Color of Change: Να διερευνηθεί η Google για φυλετικές διακρίσεις

Η οργάνωση Color of Change που ασχολείται με την φυλετική ισότητα κάλεσε την Google να επιτρέψει σε ανεξάρτητους ελεγκτές να διερευνήσουν την εταιρεία για πιθανή συμπεριφορά που εισάγει διακρίσεις.

Color of change Google

Δείτε επίσης: Η Google θα καταργήσει το YouTube TV από τις streaming συσκευές Roku;

Η Color of Change προτρέπει την γιγαντιαία εταιρεία να υποβληθεί σε έλεγχο που αφορά την διαχείριση της φυλετικής ισότητας μετά την απομάκρυνση δύο γυναικών που ηγήθηκαν της ομάδας Ethical AI της εταιρείας.

Σε μια επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Google Sundar Pichai και άλλα ανώτατα στελέχη της εταιρείας, η Color of Change είπε ότι ένας δημόσιος και ανεξάρτητος έλεγχος θα βοηθούσε την εταιρεία να εντοπίσει καλύτερα τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες που σχετίζονται με τη «φυλετική ισότητα, τα πολιτικά δικαιώματα και την καταπολέμηση των διακρίσεων».

Δείτε επίσης: Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του Google Chrome 91;

Οι έλεγχοι των φυλετικών τακτικών διενεργούνται από τρίτους ομίλους, οι οποίοι αναλύουν τα επιχειρηματικά μοντέλα των εταιρειών – από πολιτικές έως προϊόντα και υπηρεσίες – για να προσδιορίσουν εάν προκαλούν, ενισχύουν ή διαιωνίζουν τις διακρίσεις.

Η Color of Change, η οποία ώθησε με επιτυχία άλλες τεχνολογικές εταιρείες να επιτρέψουν αυτούς τους ελέγχους, επέκρινε και το YouTube για την προώθηση διαφόρων post στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία διέδωσαν λευκοί εθνικιστές.

Η πρωτοβουλία προσθέτει πίεση στην Google για το πώς χειρίζεται τους ισχυρισμούς για παρενόχληση και ζητήματα φυλετικής δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της κριτικής έρευνας για προκαταλήψεις της AI και τον πολλαπλασιασμό των μισητών βίντεο στο YouTube.

Δείτε επίσης: Google λογαριασμός: Προβολή διαθέσιμου χώρου αποθήκευσης

Η Alexandra Veitch, στέλεχος δημόσιας πολιτικής στο YouTube, είναι έτοιμη να καταθέσει την Τρίτη ενώπιον μιας υποεπιτροπής δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας μαζί με στελέχη του Facebook και του Twitter Inc. για το πώς η τεχνολογία των κοινωνικών μέσων διαμορφώνει τις δημόσιες συζητήσεις.

Η ομάδα συναντήθηκε επανειλημμένα με την εταιρεία για να συζητήσει θέματα φυλετικής δικαιοσύνης. Ζήτησε ακόμη και μια συνάντηση με τον Pichai, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε, πρόσθεσε ο Rashad Robinson πρόεδρος της Color of Change.

Τα τελευταία χρόνια, η Color of Change και άλλες ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων έχουν πιέσει επιτυχώς για ανεξάρτητους ελέγχους φυλετικών διακρίσεων στο Facebook και την Airbnb Inc.

Πηγή πληροφοριών: bnnbloomberg.ca

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS