ΑρχικήyoutubePinterest: 22,5 εκατομμύρια δολάρια για διακρίσεις λόγω φύλου

Pinterest: 22,5 εκατομμύρια δολάρια για διακρίσεις λόγω φύλου

Σύμφωνα με μία δήλωσή της τη Δευτέρα, η Pinterest συμφώνησε να διευθετήσει μία αγωγή για διακρίσεις λόγω φύλου, προσφέροντας 22,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο διακανονισμός είναι αποτέλεσμα μίας αγωγής που κατατέθηκε από την πρώην chief operating officer, Francoise Brougher, η οποία μήνυσε την εταιρεία τον Αύγουστο, για φερόμενη εξαίρεσή της από σημαντικές αποφάσεις αφού αρνήθηκε να «βρίσκεται σε κατώτερη θέση από τους άντρες συνεργάτες της». Η Brougher, η οποία εργάστηκε ως COO στην Pinterest για δύο χρόνια, είπε ότι απολύθηκε επειδή αντιτάχθηκε στην προσβλητική και σεξιστική μεταχείρισή της από την εταιρεία.

“Η Pinterest αναγνωρίζει τη σημασία της ανάπτυξης ενός περιβάλλοντος εργασίας που είναι διαφορετικό, δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς και θα συνεχίσει τις ενέργειές της για τη βελτίωση του πολιτισμού του”, αναφέρει μια κοινή δήλωση των Pinterest και Brougher. “Η Francoise χαιρετίζει τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Pinterest για να βελτιώσει το περιβάλλον της στο χώρο εργασίας και έχει επιβεβαιωθεί ότι η Pinterest έχει δεσμευτεί να οικοδομήσει μια κουλτούρα που επιτρέπει σε όλους τους υπαλλήλους να αισθάνονται ότι περιλαμβάνονται και υποστηρίζονται.”

pinterest

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, ένα ποσό της τάξεως των 20 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβληθεί στη Brougher και στους δικηγόρους της και μια επένδυση 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων θα «χρησιμοποιηθεί για την προώθηση των γυναικών και των λιγότερο αντιπροσωπευόμενων κοινοτήτων στον κλάδο της τεχνολογίας», σύμφωνα με την κατάθεση. Οι εταιρείες της Silicon Valley έχουν και παλιότερα αντιμετωπίσει ισχυρισμούς για μεροληψία και διάκριση λόγω φύλου. Τον Ιούνιο, δύο πρώην υπάλληλοι της Pinterest, και οι δύο αφρικανικής καταγωγής, δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν φυλετικές διακρίσεις και αντιμετώπισαν αντίποινα μετά από τα παράπονά τους σχετικά με την αθέμιτη αμοιβή στο χώρο εργασίας τους. Άλλες εταιρείες, όπως το Facebook, το Twitter, η Uber και η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Kleiner Perkins, έχουν επίσης κατηγορηθεί για διακρίσεις λόγω φύλου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS