ΑρχικήbusinessΗ Amazon αυξάνει τους μισθούς σε πάνω από 500.000 υπαλλήλους της!

Η Amazon αυξάνει τους μισθούς σε πάνω από 500.000 υπαλλήλους της!

Η Amazon ανακοίνωσε στις 28 Απριλίου ότι θα αυξήσει τους μισθούς σε περισσότερους από 500.000 υπαλλήλους της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Jeff Bezos θα αυξήσει τις ωριαίες αμοιβές κατά 0,50$ – 3$, σε πάνω από μισό εκατομμύριο υπαλλήλους της στις ΗΠΑ, δήλωσε η Darcie Henry, αντιπρόεδρος των παγκόσμιων ανθρώπινων πόρων της Amazon, σε post που κοινοποίησε στο site της εταιρείας. Η Amazon θα δαπανήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την αύξηση των αμοιβών αυτών των εργαζομένων, ανέφερε η Henry.

Οι αυξήσεις των μισθών θα αρχίζουν να εφαρμόζονται από τα μέσα Μαΐου ή, το αργότερο, από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Henry.

Διαβάστε επίσης: Amazon: Ομολογεί ότι οι οδηγοί της αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια

Jeff Bezos Amazon
Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon

Στόχος με τις αυξήσεις είναι η παροχή κινήτρων για πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων ακόμη εργαζομένων σε όλες τις ΗΠΑ. Η Amazon επέκτεινε ήδη το εργατικό δυναμικό της σε περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως το 2020, προσλαμβάνοντας 500.000 νέους εργαζομένους, καθώς προσπαθούσε να διαχειριστεί την αύξηση της ζήτησης και των online παραγγελιών που επέφερε η πανδημία του COVID-19. Οι αυξήσεις των μισθών θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εταιρεία να προσελκύσει επιπλέον υπαλλήλους εν μέσω μιας “σφιχτής” αγοράς εργασίας που έχει αφήσει άλλες επιχειρήσεις, όπως τα εστιατόρια, να αγωνίζονται να βρουν εργαζομένους.

Καθώς η οικονομία αρχίζει να ανοίγει και πάλι, ορισμένες επιχειρήσεις λένε ότι αγωνίζονται να βρουν εργαζόμενους, επισημαίνοντας τα διευρυμένα επιδόματα ανεργίας ως πιθανό λόγο για την έλλειψη προσωπικού. Οι επικριτές λένε ότι οι εργοδότες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αύξησης των μισθών για να προσελκύσουν εργαζομένους.

Δείτε ακόμη: Βραβεία Oscar: Το Netflix σάρωσε και η Amazon έλαβε δύο νίκες

Amazon
Η Amazon αυξάνει τους μισθούς σε 500.000 υπαλλήλους της!

Η Amazon το 2018 αύξησε τον κατώτατο μισθό σε 15$ την ώρα, σε όλους τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ, μετά από πιέσεις πολιτικών και ομάδων υπεράσπισης εργαζομένων. Η εταιρεία εστιάζει τώρα στο Raise the Wage Act, ένα νομοσχέδιο που υποστηρίζεται από τον Πρόεδρο Joe Biden και κορυφαίους Δημοκρατικούς, που θα αυξήσει τον ομοσπονδιακό κατώτατο μισθό σε 15$ την ώρα από 7,25$ την ώρα, έως το 2025. Η Amazon επεσήμανε επίσης ότι όρισε ως κατώτατο μισθό τα 15$ την ώρα, ως μέρος του επιχειρήματός της κατά της (αποτυχημένης) προσπάθειας ένταξης των εργαζομένων της σε συνδικάτο, κατόπιν ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη της στην Αλαμπάμα στις αρχές του μήνα.

Πρόταση: NLRB: Αθέμιτες πρακτικές και παράνομες απολύσεις από την Amazon

Amazon
Εργαζόμενοι εναντίον Amazon

Ο γίγαντας του e-commerce είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ – μετά την “Walmart”, την κορυφαία αλυσίδα υπεραγορών στον κόσμο – με περισσότερους από 800.000 υπαλλήλους σε εθνικό επίπεδο. Η Walmart, έχοντας καταγράψει ισχυρές επιδόσεις, επίσης ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα αυξήσει τους μισθούς 425.000 υπαλλήλων της, οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS