ΑρχικήyoutubeΒραβεία Oscar: Το Netflix σάρωσε και η Amazon έλαβε δύο νίκες

Βραβεία Oscar: Το Netflix σάρωσε και η Amazon έλαβε δύο νίκες

Την Κυριακή το βράδυ έγινε η 93η απονομή των Βραβείων Oscar, με την τελετή να λαμβάνει μία πιο χαλαρή προσέγγιση. Οι συμμετοχές ήταν πολλές και οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς ακολουθούν παρακάτω.

Oscar βραβεία

Η Amazon Studios έλαβε μέρος στα βραβεία με 12 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων έξι για το “Sound of Metal“, την ιστορία ενός ντράμερ της heavy metal που χάνει την ακοή του. Η ταινία κέρδισε βραβείο για τον ήχο και την επεξεργασία ταινίας, πριν χάσει στις κατηγορίες καλύτερης φωτογραφίας και καλύτερου ηθοποιού, όπου ο Riz Ahmed ήταν υποψήφιος.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη άντρας που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην Amazon Web Services

Η Διευθύντρια Προσβασιμότητας της Microsoft, Jenny Lay-Flurrie, η οποία είναι και η ίδια κωφή, ήταν μεταξύ εκείνων που δημοσίευσαν την έγκρισή τους για τον Ahmed.

Το “One Night in Miami” και το “Borat Sub selanjutnyaent Moviefilm” του Amazon Studio πήραν επίσης πολλές θετικές κριτικές. Η Amazon έλαβε μία υποψηφιότητα πέρυσι, στην κατηγορία ξένων ταινιών και κέρδισε τρία Όσκαρ το 2017, μία πρωτιά για μια υπηρεσία ροής.

Το Netflix έλαβε μέρος στα βραβεία με 36 κορυφαίες υποψηφιότητες και έφυγε με επτά Όσκαρ, από τα περισσότερα μεταξύ όλων των στούντιο. Το “Mank” του David Fincher, ένα δράμα για τη δημιουργία του “Citizen Kane”, είχε 10 υποψηφιότητες και κέρδισε δύο βραβεία. Το “Ma Rainey’s Black Bottom” κέρδισε βραβείο καλύτερου μακιγιάζ και χτενίσματος. Το Netflix κέρδισε επίσης Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ “My Octopus Teacher“, το live action “Two Distant Strangers” και την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «If Anything Happens I Love You».

Oscar βραβεία

Δείτε ακόμα: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Discord για να δείτε ταινίες με φίλους;

Το “Nomadland” κέρδισε μερικά από τα κορυφαία βραβεία της βραδιάς, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης εικόνας. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Frances McDormand, υποδύεται μία γυναίκα που ταξιδεύει στη χώρα με το φορτηγό της, αλληλεπιδρά με μια κοινότητα ανθρώπων που συναντά σε διάφορα μέρη και θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένου ενός κέντρου εκπλήρωσης της Amazon. Η McDormand κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού και η Chloé Zhao κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθέτη. Η Zhao έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα Ασιατικής καταγωγής και η δεύτερη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας.

Δείτε επίσης: Τα 10 καλύτερα ντοκιμαντέρ που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix

Η φετινή τελετή πραγματοποιήθηκε στο Union Station στο Λος Άντζελες και όχι στο Dolby Theatre. Αντί για ένα μεγάλο ακροατήριο, στο χώρο παραβρέθηκαν κυρίως υποψήφιοι, μερικοί μάλιστα μέσω τηλεδιασκέψεων. Δεν υπήρχε οικοδεσπότης, αλλά υπήρχαν μια σειρά από παρουσιαστές, συμπεριλαμβανομένης της Regina King, σκηνοθέτη του “One Night in Miami“, που άνοιξε το σόου ως πρώτη παρουσιάστρια. Επική στιγμή της βραδιάς, θεωρήθηκε, όταν η ηθοποιός Glenn Close επέδειξε μερικές χορευτικές της κινήσεις για το “Da Butt“, ένα τραγούδι από την ταινία του Spike Lee του 1988 “School Daze“.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS