ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη άντρας που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην Amazon Web Services

Συνελήφθη άντρας που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην Amazon Web Services

Το FBI συνέλαβε τον 28χρονο Seth Aaron Pendley, από το Τέξας, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στο data center της Amazon Web Services (AWS), στο Smith Switch Road στο Ashburn της Βιρτζίνια. Ο άνδρας προσπάθησε να αγοράσει πλαστικά εκρηκτικά C-4 από έναν μυστικό υπάλληλο του FBI, τα οποία σκόπευε να χρησιμοποιήσει για να καταστρέψει το data center και να «νεκρώσει» περίπου το 70% του Διαδικτύου.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο ανέφερε τα ακόλουθα: «Ο Seth Aaron Pendley, 28 ετών, συνελήφθη την Πέμπτη, 8 Απριλίου, μετά από φερόμενη προσπάθεια απόκτησης εκρηκτικής συσκευής από μυστικό υπάλληλο του FBI στο Φορτ Γουόρθ. Κατηγορήθηκε μέσω ποινικής καταγγελίας και έκανε την αρχική του εμφάνιση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ενώπιον του δικαστή των ΗΠΑ, Jeffrey Cureton, την Παρασκευή, 9 Απριλίου, το πρωί.»

Διαβάστε επίσης: Amazon: Ομολογεί ότι οι οδηγοί της αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια

Συνελήφθη άντρας που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην Amazon Web Services
Συνελήφθη άντρας που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην Amazon Web Services

Η συνωμοσία του άνδρα αποκαλύφθηκε από τις αστυνομικές αρχές τον Ιανουάριο, όταν αποκάλυψε το σχέδιό του στο φόρουμ MyMilitia, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Dionysus». Ο «Dionysus» ανέφερε ότι σχεδίαζε να «διεξάγει ένα μικρό πείραμα», που θα «τραβούσε πολλή ζέστη» και θα μπορούσε να είναι «επικίνδυνο», έχοντας ως στόχο να προκαλέσει «θάνατο» και διαταραχή.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Pendley άρχισε να επικοινωνεί μέσω του Signal με μια άλλη εμπιστευτική πηγή, η οποία είπε στο FBI ότι ο Pendley σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει πλαστικά εκρηκτικά C-4 για να επιτεθεί στα data centers μιας διακεκριμένης τεχνολογικής εταιρείας. Τον Μάρτιο, η εμπιστευτική πηγή γνώρισε τον Pendley σε έναν μυστικό πράκτορα του FBI, ο οποίος παρουσιάστηκε ως προμηθευτής εκρηκτικών.

Συνελήφθη άντρας που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην Amazon Web Services
Συνελήφθη άντρας που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην Amazon Web Services

Δείτε ακόμη: NLRB: Αθέμιτες πρακτικές και παράνομες απολύσεις από την Amazon

Συγκεκριμένα, τα DoJ σημείωσε τα εξής: «Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Pendley άρχισε να χρησιμοποιεί το Signal, μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, για να επικοινωνήσει με μια άλλη εμπιστευτική πηγή. Η πηγή είπε στο FBI ότι ο Pendley ισχυρίστηκε πως σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει πλαστικά εκρηκτικά C-4 για να επιτεθεί στα data centers διακεκριμένων τεχνολογικών εταιρειών, σε μια προσπάθεια να “νεκρώσει” περίπου το 70% του Διαδικτύου.»

Τον Φεβρουάριο, ο Pendley μοιράστηκε με την εμπιστευτική πηγή έναν χειροποίητο χάρτη του AWS data center της Amazon στη Βιρτζίνια, αποκαλύπτοντας την βομβιστική επίθεση. Στις 31 Μαρτίου, η εμπιστευτική πηγή γνώρισε τον Pendley σε ένα άτομο που ισχυριζόταν ότι ήταν προμηθευτής εκρηκτικών. Στην πραγματικότητα, όμως, ο άντρας ήταν μυστικός υπάλληλος του FBI.

Ο Pendley επέλεξε αυτό το data center επειδή πίστευε ότι οι web servers που φιλοξενεί παρέχουν υπηρεσίες στο FBI, τη CIA και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Στόχος του ήταν να «σκοτώσει την ολιγαρχία που βρίσκεται σήμερα στην εξουσία των ΗΠΑ».

Πρόταση: FBI: Οι απώλειες από το κυβερνοέγκλημα ανήλθαν στα $4,2 δισ. το 2020!

Συνελήφθη άντρας που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην Amazon Web Services
Συνελήφθη άντρας που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στην Amazon Web Services

Στις 8 Απριλίου, ο Pendley συναντήθηκε με τον μυστικό υπάλληλο του FBI για να πάρει τις εκρηκτικές συσκευές, οι οποίες όμως ήταν αδρανείς. Ο πράκτορας έδειξε στον Pendley πώς να οπλίζει και να πυροδοτεί τις συσκευές, αλλά όταν ο κατηγορούμενος τις έβαλε στο αυτοκίνητό του, συνελήφθη από πράκτορες του FBI που παρακολουθούσαν την παράδοση των αδρανών συσκευών.

Εάν ο άντρας κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει φυλάκιση έως και 20 έτη σε ομοσπονδιακή φυλακή.
Ο Prerak Shah, αναπληρωτής δικηγόρος των ΗΠΑ, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε ευγνώμονες στον ενδιαφερόμενο πολίτη που εμφανίστηκε για να αναφέρει την ανησυχητική διαδικτυακή ρητορική του εναγομένου. Αποκαλύπτοντας τη δημοσιεύσεις του στο FBI, αυτό το άτομο μπορεί να έχει σώσει τη ζωή πολλών εργαζομένων από τον τομέα της τεχνολογίας. Είμαστε επίσης εξαιρετικά περήφανοι για τους συνεργάτες μας στο FBI, οι οποίοι εξασφάλισαν ότι ο κατηγορούμενος συνελήφθη με μια αδρανή εκρηκτική συσκευή, προτού μπορέσει να προκαλέσει πραγματική βλάβη. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αποφασισμένο να συλλάβει εγχώριους εξτρεμιστές που σκοπεύουν να διαπράξουν βία, ανεξάρτητα από το τί πολιτικό συναίσθημα τούς οδηγεί να το κάνουν.»

Η Amazon από την πλευρά της δήλωσε τα ακόλουθα: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το FBI για το έργο του σε αυτήν την έρευνα. Λαμβάνουμε απίστευτα σοβαρά την ασφάλεια του προσωπικού και των δεδομένων των πελατών μας και εξετάζουμε συνεχώς διάφορους φορείς για ενδεχόμενες απειλές. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για τους υπαλλήλους και τους πελάτες μας.»

Πηγή πληροφοριών: securityaffairs.co

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS