ΑρχικήUpdatesΤα Windows 10 θα σταματήσουν να αναδιατάσσουν τα apps σε ρυθμίσεις πολλαπλών...

Τα Windows 10 θα σταματήσουν να αναδιατάσσουν τα apps σε ρυθμίσεις πολλαπλών οθονών

Με την πάροδο του χρόνου, το workflow έχει εξελιχθεί σημαντικά, και φυσικά και ο τρόπος με τον οποίο το διαχειριζόμαστε. Σήμερα, υπάρχουν πολλές χρήσεις όπου θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από την ύπαρξη των πολλαπλών οθονών στον υπολογιστή σας. Και η δυνατότητα χρήσης πολλαπλών οθονών στα Windows υπάρχει εδώ και πολύ καιρό – από τα Windows 98, στην πραγματικότητα, εφόσον η κάρτα γραφικών σας είχε τους κατάλληλους drivers για να την υποστηρίξει. Όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες ιδιορρυθμίες και ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση των πολλαπλών οθονών, οι οποίες μπορεί να είναι ενοχλητικές. Τώρα, η Microsoft διορθώνει μια από τις πιο ενοχλητικές ιδιορρυθμίες: το σύστημα αναδιοργανώνει άσκοπα τις εφαρμογές σας σε ρυθμίσεις πολλαπλών οθονών στα Windows 10.

πολλαπλών οθονών

Δείτε επίσης: Η Microsoft μόλις διόρθωσε το bug των Windows 10 που δημιουργεί θέμα στα παιχνίδια

Εάν είστε χρήστης μίας οθόνης ή δεν το έχετε δει ποτέ να συμβαίνει, φανταστείτε να έχετε συνδέσει πολλές οθόνες στον υπολογιστή σας, να κοιμηθείτε και μετά να επιστρέψετε για να βγάλετε τη συσκευή σας από sleep mode και να διαπιστώσετε ότι τα παράθυρα έχουν μετακινηθεί με τυχαίο τρόπο σε διαφορετική τοποθεσία εντός των οθονών σας. Τις περισσότερες φορές, συγκεντρώνονται όλα μαζί σε μία μόνο οθόνη.

Δείτε επίσης: Απενεργοποιήστε το κουμπί τροφοδοσίας του PC σας στα Windows 10

Σύμφωνα με το DirectX Developer Blog της Microsoft, αυτό το ζήτημα, έχει στην πραγματικότητα ένα τεχνικό όνομα: Το Rapid Hot Plug Detect ή Rapid HPD, είναι αυτό που προκαλεί αυτές τις ενοχλητικές αναδιατάξεις στο desktop. Και σύμφωνα με αυτήν την ανάρτηση, το ζήτημα αφορά συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο τα Windows χειρίζονται τις συνδέσεις DisplayPort πολλαπλών οθονών. Και τα καλά νέα είναι ότι διορθώθηκε!

Δείτε επίσης: Το taskbar των Windows 10 αποκτά μια εξατομικευμένη αλλαγή

Η διόρθωση είναι, προς το παρόν live μόνο στο πρόγραμμα Insider των Windows 10 (έκδοση 21287 και άνω). Αλλά εάν η συσκευή σας επηρεάζεται από αυτό το ζήτημα και δεν είστε στο πρόγραμμα Insider, δεν αναμένεται να περιμένετε πολύ μέχρις ότου κυκλοφορήσει στην σταθερή έκδοση των Windows 10.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS