ΑρχικήsecurityHack εμποδίζει νοσοκομεία να εφαρμόσουν αντικαρκινικές θεραπείες!

Hack εμποδίζει νοσοκομεία να εφαρμόσουν αντικαρκινικές θεραπείες!

Πολλά νοσοκομεία των ΗΠΑ πιστεύεται ότι έχουν επηρεαστεί μετά από hack που υπέστη την προηγούμενη εβδομάδα ένας πάροχος εξοπλισμού για αντικαρκινικές θεραπείες. Ο Σουηδός πάροχος ογκολογικών και ακτινολογικών συστημάτων “Elekta” ανέφερε σε σχετική του δήλωση αυτήν την εβδομάδα ότι ένα «περιστατικό ασφάλειας δεδομένων» επηρέασε το πρώτης γενιάς cloud-based σύστημα αποθήκευσής του.

Συγκεκριμένα, η “Elekta” ανέφερε στη δήλωσή της τα ακόλουθα: «Αμέσως αφότου μάθαμε αυτό το περιστατικό, συνεργαστήκαμε με κορυφαίους εμπειρογνώμονες κυβερνοασφάλειας, καθώς και με την επιβολή του νόμου, ώστε να ξεκινήσουμε έρευνα για να κατανοήσουμε τί ακριβώς συνέβη, να μετριάσουμε κάθε πιθανή βλάβη και να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια αξιόπιστη λύση, για να διασφαλίσουμε ότι ασθενείς με καρκίνο έχουν πρόσβαση σε ακριβείς και εξατομικευμένες ακτινοθεραπείες. Αντιλαμβανόμαστε τον αντίκτυπο που ενδέχεται να έχει στους πελάτες και τους ασθενείς και εργαζόμαστε ακατάπαυστα ώστε να μπορέσουν οι πελάτες μας να συνεχίσουν να παρέχουν ασφαλή φροντίδα σε ασθενείς.»

Διαβάστε επίσης: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) υπέστη hacking επίθεση!

Hack νοσοκομεία αντικαρκινικές θεραπείες
Elekta: Hack εμποδίζει νοσοκομεία να εφαρμόσουν αντικαρκινικές θεραπείες!

Επιπλέον, η εταιρεία επεσήμανε ότι επηρεάστηκαν λίγοι μόνο πελάτες της στις ΗΠΑ, τους οποίους κι έχει ενημερώσει πλήρως για την κατάσταση.

Σύμφωνα με αναφορές, όλα δείχνουν ότι η “Elekta” υπέστη ransomware επίθεση, που την ανάγκασε να θέσει το σύστημα αποθήκευσης cloud της εκτός σύνδεσης, προκειμένου να περιοριστεί η παραβίαση.

Δείτε ακόμη: Kaspersky: Το 33,4% των υπολογιστών ICS υπέστη hack το H2 του 2020!

Το HIPAA Journal ανέφερε ότι ένας πελάτης – το Yale New Haven Health με έδρα το Κονέκτικατ – αναγκάστηκε να θέσει τον ακτινολογικό του εξοπλισμό εκτός σύνδεσης για πάνω από μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα καρκινοπαθείς να έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις.

Hack
Hack εμποδίζει νοσοκομεία να εφαρμόσουν αντικαρκινικές θεραπείες!

Άλλοι πελάτες της “Elekta” στάθηκαν πιο τυχεροί. Για παράδειγμα, η Lifespan, η οποία διευθύνει το Ινστιτούτο Καρκίνου Lifespan και το Νοσοκομείο Rhode Island, σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό επηρέασε μόνο τα ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί για ένα συγκεκριμένο απόγευμα.

Πρόταση: Οι hackers που επιτίθενται σε νοσοκομεία παίζουν με τη ζωή των ασθενών!

Ξεχωριστή έκθεση ανέφερε ότι 42 νοσοκομεία και κλινικές επηρεάστηκαν από το εν λόγω περιστατικό ασφαλείας.

Η Saryu Nayyar, Διευθύνων Σύμβουλος της Gurucul, υποστήριξε ότι οι οργανισμοί είναι «εξίσου ασφαλείς με τον πιο αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα εφοδιασμού τους». Πρόσθεσε ακόμη ότι οι κακόβουλοι παράγοντες θα ψάχνουν να βρουν οποιονδήποτε τρόπο για να εκτελέσουν τις επιχειρήσεις τους και θα ακολουθούν πάντα τον ευκολότερο δρόμο. «Η καλύτερη άμυνα είναι μια προληπτική επίθεση. Εάν οι third-party προμηθευτές σας δεν μπορούν να διατηρήσουν επαρκή πρωτόκολλα ασφαλείας, τότε θα πρέπει να εφαρμόσετε προληπτικά μέτρα όπως η ανάλυση ασφάλειας βάσει συμπεριφοράς, η οποία μπορεί να εντοπίσει τέτοιου είδους άγνωστες απειλές σε πραγματικό χρόνο. Η σωτηρία ζωών είναι ύψιστης προτεραιότητας», τόνισε η Nayyar.

Πηγή πληροφοριών: info-securitymagazine.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS