ΑρχικήinetDogecoin: Η πίστη του Elon Musk έχει ανεβάσει την τιμή του κατά...

Dogecoin: Η πίστη του Elon Musk έχει ανεβάσει την τιμή του κατά 15%

Μία νέα άνοδο της τάξης του 15% έχει δει τις τελευταίες ώρες το ψηφιακό νόμισμα Dogecoin, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από τον CEO της Tesla Elon Musk.

Δείτε επίσης: Tesla: Γιατί σταματά να δέχεται το Bitcoin ως πληρωμή για τα οχήματά της;

Dogecoin Elon Musk

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας απάντησε σε ένα νήμα στο Twitter σχετικά με εικασίες για το Dogecoin λέγοντας, “Δεν έχω και ούτε σκοπεύω να πουλήσω κανένα.”

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το κρυπτονόμισμα, το οποίο ο Musk προωθεί τακτικά στα social media, να δει μία απότομη αύξηση στην αξία του μετά από μέρες πτώσης της τιμής του.

Νωρίτερα ο Musk, Διευθύνων Σύμβουλος τόσο της Tesla όσο και της SpaceX, είχε δημοσιεύσει στο Twitter τη φωτογραφία ενός laptop με ένα αυτοκόλλητο του ενός δολαρίου πάνω του και με τη λεζάντα «How much is that Doge in the window».

Και όταν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κοίταξαν πιο κοντά, το χαρτονόμισμα είχε μια εικόνα του σκύλου Shiba Inu στη θέση του George Washington.

Είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα που ο Musk υπερασπίζεται δημόσια τα κρυπτονομίσματα, αφού έγραψε στο Twitter ότι η Tesla δεν θα πουλήσει το Bitcoin της παρά την πτώση των τιμών.

Δείτε ακόμα: Παρά την πτώση της τιμής του η Tesla δε θα πουλήσει το bitcoin της

Αρκετοί χρήστες του είχαν ασκήσει κριτική και μερικοί από αυτούς του πρότειναν να πουλήσει τα χαρτοφυλάκια του Bitcoin.

Dogecoin Elon Musk

Απάντησε με ένα tweet ότι η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων είχε “Diamond hands”, που αναφέρεται στους εμπόρους που διατηρούν τα αποθέματα ακόμα κι όταν η τιμή τους πέφτει, με στόχο το μακροπρόθεσμο κέρδος.

Η πτώση των τιμών των ψηφιακών νομισμάτων ξεκίνησε μετά το tweet του Elon Musk ότι η Tesla ανέστειλε τη λήψη Bitcoin ως πληρωμή για τα οχήματά της, λόγω ανησυχιών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης Bitcoin.

Έκτοτε είπε ότι η εταιρεία θα διατηρήσει το Bitcoin της και θα επιτρέψει εκ νέου τη χρήση του για αγορές όταν η εξόρυξη γίνει πιο βιώσιμη.

Δείτε επίσης: Η τιμή του Dogecoin εκτοξεύτηκε μετά από σχόλιο του Musk

Η Tesla αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του 2020 όταν η τιμή ήταν κάτω των 20.000 δολαρίων και πούλησε ένα 10 τοις εκατό στις αρχές του 2021 όταν η τιμή έφτασε τα 50.000 δολάρια, με κέρδος 101 εκατομμύρια δολάρια.

Όταν εμφανίστηκε στο Saturday Night Live τον περασμένο μήνα, αναφέρθηκε επανειλημμένα στο Dogecoin κάτι που είχε οδηγήσει επίσης στην αύξηση της τιμής του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS