ΑρχικήinetΠαρά την πτώση της τιμής του η Tesla δε θα πουλήσει το...

Παρά την πτώση της τιμής του η Tesla δε θα πουλήσει το bitcoin της

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk, έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία του δεν θα πουλήσει κανένα από τα κρυπτονομίσματά της, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, παρά την τρέχουσα πτώση των τιμών τους.

Tesla bitcoin

Ένας νέος κανονισμός που κυκλοφόρησε η Κίνα, φαίνεται ότι είχε σαν αποτέλεσμα να πέσουν οι τιμές κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin, το Ethereum, το Dogecoin και ακόμα περισσότερων ψηφιακών νομισμάτων.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk ρωτά τους followers εάν θέλουν η Tesla να δεχτεί το Dogecoin

Όπως έγραψε στο tweet του ο Elon Musk, η Tesla έχει «diamond hands», και χρησιμοποίησε μάλιστα emoji για να υποστηρίξει την έκφραση αυτή, που χρησιμοποιείται για τους κατόχους κρυπτονομισμάτων που αρνούνται κατηγορηματικά να πουλήσουν τις συμμετοχές τους παρά την αβέβαιη αγορά.

Το tweet του Musk έρχεται καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων βυθίστηκε κατά ένα τρίτο. Κινεζικοί κρατικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Ένωσης Τραπεζών της Κίνας, έχουν εκδώσει μια προειδοποίηση ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι “πραγματικά” και ότι “δεν πρέπει και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νόμισμα στην αγορά“.

Δείτε ακόμα: Οι χρήστες του Twitter κατηγορούν τον Elon Musk για ρατσισμό

Tesla bitcoin

Αυτή η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα το bitcoin, το πιο γνωστό ψηφιακό νόμισμα, να δει μία σημαντική πτώση στην τιμή του, γύρω στο 25% (10.000 $) τις τελευταίες ώρες. Το Dogecoin μειώθηκε κατά 30% και το Cardano μειώθηκε περισσότερο από 25%.

Πάνω από 250 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα έχουν διαπραγματευτεί τις τελευταίες 24 ώρες, όπως είδαν οι ερευνητές που ασχολούνται με την αγορά, καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν να αναζητήσουν το ψηφιακό νόμισμα και να καλύψουν κάποιες απώλειες.

Αυτό αποδεικνύεται δύσκολο για ορισμένους ωστόσο, καθώς οι Coinbase, Binance και άλλα μεγάλα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, έχουν βγει εκτός λειτουργίας εν μέσω της πτώσης των τιμών, ενώ ιστότοποι παρακολούθησης της αγοράς όπως οι Coindesk και CoinMarketCap αγωνίζονται να λειτουργήσουν.

Δείτε επίσης: Tesla: Γιατί σταματά να δέχεται το Bitcoin ως πληρωμή για τα οχήματά της;

Ο Musk προκάλεσε πρόσφατα και ο ίδιος μία πτώση στην τιμή των κρυπτονομισμάτων, αφού ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του δεν θα δέχεται πληρωμές σε ψηφιακό νόμισμα, προκαλώντας αναστάτωση στην αγορά.

Τα νέα ήρθαν λίγους μήνες αφότου είχε ενθαρρύνει τους πελάτες του να αγοράσουν οχήματα με bitcoin και είπε ότι θα εκτοξεύσει έναν δορυφόρο Doge-1 για να φέρει  το «πρώτο crypto στο διάστημα» και το «πρώτο meme στο διάστημα».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS